Bu haber kez okundu.

Diyetisyen Altunkum'dan Şehit Davut İlbaş Ortaokulu Öğrencilerine Sağlıklı Beslenme Semineri
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altunkum tarafından Şehit Davut İlbaş Ortaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme semineri verildi.

Şehit Davut İlbaş Ortaokulu öğrencilerine diyabetin nasıl oluştuğu, diyabet olunduğunda belirtileri ve diyabet olmamak için nasıl beslenilmesi gerektiğiyle ile ilgili Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altunkum tarafından eğitim verildi. Özel Siirt Hayat Hastanesi Diyetisyeni Nuray Altınkum, öğrenciler için gerçekleştirdiği sunum ile öğrencileri konuyla ilgili bilinçlendirdi.

Diyetisyen Nuray Altınkum, özellikle sağlıksız beslenme ve hareketsizliğin diyabete davetiye çıkardığını hatırlatarak, “Günümüzde diyabet rahatsızlığının adını daha sık duymaya başladık.

Bunun en önemli nedeni genetik faktörlerinin ötesinde maalesef sağlıksız beslenme ve hareketsizlik. Doğru beslenme alışkanlıkları kazanarak ve gün içerisindeki hareketlerimizi arttırarak diyabetten kendimizi ve yakınlarımızı koruyabiliriz.” şeklinde konuştu.

Özellikle çocuk yaşta doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmanın önemini vurgulayan Diyetisyen Altınkum, çocukların beslenme planlarını hazırlayanların ebeveynleri olduğunu ve ebeveynlerin sağlıklı beslenme konusunda titiz davranması gerektiğini hatırlattı.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Personel Müdürü Cahit Kars, daha önce bir çok okulda bu tür etkinlikleri yaptıklarını ve bu tür seminerlerin  diğer okullarımızda devam edeceğini belirtti.

Şehit Davut İlbaş Ortaokulu Müdürü Mustafa Yücel, Özel Siirt Hayat Hastanesi Diyetisyeni Nuray Altınkum ve Personel Müdürü Cahit Kars’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.