Bu haber kez okundu.

Devlet Hastanesinde Ağrısız Doğum Yöntemi
banner229
 Siirt Devlet Hastanesinde normal doğumlar Epidural (Ağrısız Doğum) anestezili yöntemiyle ağrısız ve başarılı bir şekilde yapılıyor. 
      Normal doğumda anne adaylarının en çok korktuğu ve bu korku yüzünden sezeryan doğuma yönelmelerine neden olan normal doğumda ki doğum sancıları Epidural Anestezi yöntemiyle ortadan kalkıyor.
Siirt Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Muzaffer Aslan , Siirt Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Akşin ve Siirt Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Zelal Özkul Epidural (Ağrısız Doğum) anestezili yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulundular.
       Siirt Devlet hastanesi olarak bundan sonra Epidural doğum uygulamalarını artırarak devam ettireceklerini belirten Aslan, "Hem Bakanlığımızın hem Genel Sekreterliğimizin talepleri, hem de halkımızın talepleri doğrultusunda bu uygulamaları yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu konuda da halkımızın bilinçlendirilmesini istiyoruz. Eğer doktor tarafından bir tavsiyeniz tıbbı bir gerekçeniz yoksa mutlaka ve mutlaka normal doğuma başvuralım. Normal doğumda ağrıdan yana ciddi çekincelerimiz var ise mutlaka epidural doğuma yönlenelim. Epidural doğumdan korkmayalım. Çok güvenilir iyi ellerde çok iyi sonuçlar alınan bir yöntemdir. Siirt Devlet Hastanemizde ki arkadaşlarımız çok iyi şartlarda güvenilir şartlarda epidural doğumu gerçekleştirmektedirler. Bundan sonrada böyle olacaktır. Epidural doğum konusunda biz halkımızın tüm isteklerini karşılamak için buradayız” ifadelerine yer verdi.
       Siirt Devlet Hastanesi Kadın hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mahmut Akşin hamilelik ve doğum sürecinin yıpratıcı ve zor bir süreç olduğunu ancak modern tıbbın getirdiği yeniliklerden biri olan belden uyuşturma denilen epidural anestezi yöntemiyle birlikte anne ve bebeğe hiçbir sıkıntı vermeden, annenin ağrılarını azaltıp, doğum sürecini daha da hafifletilip doğumdan sonrada annenin hemen toparlandığı bir süreçle doğumun gerçekleştirildiğini söyledi.
       Bu yöntemle birlikte hiçbir hastanın doğum esnasında neredeyse hiç ağrı hissetmediği dile getiren Op. Dr. Mahmut Akşin “Anne adaylarımızın korktuğu doğum sürecini böyle bir yöntemle cazip bir hale getirmeye çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı da Epidural Anestezi ile kombine doğumların yaygınlaştırılmasından yana. İlk gebelikte doğumdan aşırılı korkuluyor. Gereksiz yere bizlerden ameliyat talep etmekteler. Bu yöntemle birlikte hem o ameliyat ve risklerini azaltıyoruz hem de daha sağlıklı nesiller için öncülük etmiş oluyoruz. 
      Sezeryan büyük bir operasyondur doktorlar gerek görmediği sürece başvurulmamalıdır. Bunun içinde tıbbı gereklerin oluşması lazım. Ne yazık ki bu artık çok su istimal ediliyor. Bunun için gebeleri daha iyi eğitmek yönlendirmek lazım. Sezeryan doğumda üçten sonra ki doğumlarda annenin ve bebeğin hayati tehlikesi üst seviyede ortaya çıkıyor. Epidural anesteziyle doğumla birlikte sezeryan oranlarını da inşallah daha da azaltacağız”
 dedi.
      Siirt Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Zelal Özkul, Epidural Anestezinin herhangi bir tehlikesinin olmadığını vurgulayarak; “Uygun tekniklerle, uygun ilaçlarla uygun zamanda yapıldığında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Epidural anestezide verdiğimiz ilaçların kesinlikle bebeğe geçmesi gibi bir durum söz konusu değil. Nitekim anneye de herhangi bir zarar vermiyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtSağlıkHastaneDoktor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.