Bu haber kez okundu.

Çocuklarda Orta Kulak İltihabına Dikkat
banner229
Özel Asema Hospital Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Murat Yaşar, kış aylarıyla birlikte çocuklarda orta kulak iltihabının arttığına dikkat çekti.
Özel Asema Hospital Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Murat Yaşar, nezle, grip, sinüzit, farenjit ve bademcik iltihapları gibi hastalıkların yaygınlaşması ile kış aylarında 7 yaşına kadar olan çocuklarda orta kulak iltihabı şikayetlerinde de artış gözlendiğini kaydetti.
Anne babalar tarafından fark edilmeyen ve kısa sürede tedavisi yapılmayan orta kulak iltihaplarının ciddi sorunlara yol açtığını belirten Özel Asema Hospital Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Murat Yaşar, mikropların orta kulağa, boğaz ve burun enfeksiyonları esnasında genizden östaki borusu aracılığı ile ulaşmasıyla oluştuğunu söyledi.
Dr. Yaşar, "Hastalığın baş dönmeleri, kulak zarında hasar hatta yüz felcine kadar ciddi sorunlara neden oluyor. Çocukluk çağının en sık doktora başvuru gerekçelerinden biri olan orta kulak iltihabı; kulak ağrısı, kulak akıntısı, ateş, geçirilmiş üst solunum yolu enfeksiyonu öyküsü, bebeklerde ağlama, huzursuzluk, kulak kepçesini çekiştirme, iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal, işitme azlığı daha nadir olarak da kulaklarda çınlama, dolgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerle kendisini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.