Bu haber kez okundu.

8 AMBULANS, DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI‏
banner229
Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen 8 ambulans için tören düzenlendi.
 İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde yapılan törene Vali Mustafa Tutulmaz, Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu katıldı.
    Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan yaptığı konuşmada, ilimizde daha önce 1adet komuta merkezi varken şuan sayının 15 olduğunu söyledi. Bakanlığın 2015 yılı içerisinde dağıtımını yaptığı ve ilimize tahsis ettiği 8 adet acil yardım ambulansı ile birlikte ilimizde toplam ambulans sayısının 41’e ulaştığını ifade etti.
  İlimize tahsis edilen ambulansların il merkezine 3, Kurtalan, Baykan, Eruh, Şirvan ve Pervari ilçelerine dağıtılacağını söyledi. Dr. Aslan, Komuta Kontrol Merkezi 112 numarasını günlük yaklaşık 1600-2000 kez arandığını ve zaman zaman bilinçli ve bilinçsiz olarak hizmet verme sağlıklı iletişim kurma kalitesini düşürecek şekilde meşgul edildiğini, 2014 yılında Komuta Kontrol Merkezine toplam 600191 çağırının yapıldığını, bu çağrılardan 18688 tanesi gerçek çağrı olduğunu ve gerçek çağrı oranın %3 olduğunu, 2014 yılında 18901 vaka için ambulans çıkışı yapılmış, bunların 1378 kişi il dışına yapılan sevkleri kapsadığını belirtti.
  Dr. Aslan, Hastanın aciliyet durumu, vakanın ilgili branş hekimince değerlendirmesi, sevk edilecek yerin mesafesi, hava ve iklim koşullarına göre kara ambulansı, helikopter ambulans veya uçak ambulansı ile sevke karar verilmektedir. Helikopter ambulanslar teknik olarak gün doğumu-gün batımı arasında çalışmaktadır.
  Siirt ilinin talep ettiği helikopter ambulanslar, Diyarbakır ve Van illerinde konuşlanmış olarak kendi sorumluluk bölgelerine göre hizmet vermektedirler. Dolayısıyla Siirt’ten talep edilen Helikopter Ambulans; sevk edilecek yerin mesafesi, hava koşulları, anlık talep sayısı, gün doğumu-gün batımı gibi durumlar göz önünde bulundurularak temin edilebilmektedir. Zaman zaman Acil tıbbi müdahale ve transport işlemi gereken hastalarımızın helikopterle Sağlık kurumlarımıza ulaştırılmasını sağlayan ve yardımlarını esirgemeyen Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Halil SOYSAL Beyefendiye  ve ekibine kurumum adına teşekkürü bir borç bilirim dedi.
  Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen ambulans hizmete sunum töreninde yaptığı konuşmada, 2002 yılında 4 ambulans bulunan Siirt'te artık 41 ambulansın olduğunu söyledi. Sadece kara taşıtı ambulansın değil aynı zamanda uçak ve helikopter ambulansların da vatandaşların hizmetinde olduğunu anımsatan Tutulmaz, ihtiyaç olduğu taktirde Türk silahlı Kuvvetlerinin helikopterlerinin kullanıldığını kaydetti.
  Siirt'te farklı alanda sağlık yatırımı gerçekleştiğini, 450 yataklı Siirt Devlet Hastanesi'nin 3 ay önce hizmete açıldığını vurgulayan Tutulmaz, şöyle konuştu: "Her alanda olduğu gibi sağlık alanında çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Vatandaşlarımız en iyisine layık onlara daha iyi hizmet sunmak çabasındayız. Son yıllarda bölgemiz ve ülkemiz sağlık turizmi açısından çekim merkezi oldu. Hem turizm alanında gelir elde ediyoruz hem de sağlık standartlarımızı daha yükseğe çıkarıyoruz. “dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.