Bu haber kez okundu.

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü
banner229
 Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, kentte tüberkülozlu hasta sayısının hızla düştüğünü bildirdi.
Özdemir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tüberkülozla mücadelede belirlediği hedeflere ulaşarak önemli başarılar elde ettiğini söyledi.
Türkiye'de tüberküloz hastası sayısının her yıl yüzde 7 oranında azaldığını belirten Özdemir, "Ülkemizde tüberküloz kontrolünde 'Bin Yıl Kalkınma Hedefleri' ve 'Tüberkülozu Durdurma Stratejisi Hedefleri'ne ulaşılması yönünde çalışmalar yürütülmektedir. Bu hedefler, 2015 yılına kadar tüberküloz görülme sıklığının ve tüberkülozdan ölüm hızının 1990 seviyesinin yarısına düşürülmesidir. Ülkemizde yürütülen çalışmalar neticesinde 2015 yılı gelmeden bu hedeflere ulaşılmıştır" dedi.
Siirt'te tüberkülozlu hasta sayısının 30 olduğunu ifade eden Özdemir, Türkiye'de verem hastası sayısında da azalma yaşandığını kaydetti.
Özdemir, şunları kaydetti:
"Günümüzde önceki on yıla oranla verem hastası sayısı dörtte bir oranında azalmıştır. 2012 yılında verem savaşı dispanserlerine kayıtlı toplam tüberküloz hastası sayısı 14 bin 691'dir. İlimizde ise 2002 yılında Tüberkülozlu hasta sayısı 217 iken 2015 Mart itibariyle bu sayı 30'a düşmüştür."
Özdemir, erken tanı ve tedavinin toplumun tüberküloz hastalığından korunmasında en önemli husus olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.