Bu haber kez okundu.

112 Personeline "Temel Modül Eğitimi" Verildi
banner229

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında görev yapan personele "Temel Modül Eğitimi" verildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görev yapan personelin, hastane öncesi sağlık hizmetleri konusunda bilgi, tutum ve becerilerinin artırılması için 5 günlük eğitim programı düzenlendi.

Eğitim programında, acil olgu yönetimi, telsiz haberleşmesi, triaj işlemi, havayolu tıkanıklıkları, temel yaşam desteği, solunum yetmezliğinde yaklaşım, havayolu açıklığını sağlayarak ventilasyonun sağlanması, şoktaki hastaya müdahale, EKG çekimi ve yorumlanarak tedaviye başlanması, travmalı hastaya yaklaşımın temel ilkeleri, sabitleme ve taşıma ekipmanları konuları ele alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Vekili Dr. Erol Emre Ömür, temel modül eğitiminin, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığınca yapılan son güncellemelere göre verildiğini aktardı.

İstasyonlarda görevli personelin eğitimlerinin var olduğunu ancak son gelişmelerle elde edilen bilgileri gösterdiklerini belirten Dr. Ömür, 5 gün boyunca hem teorik hem de pratik içerikli eğitimler verdiklerini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.