Bu haber kez okundu.

 Zübeyde Hanım Lisesi'nden Atık Pil Toplama Projesi
banner229
Zübeyde Hanım Lisesi Kimya Teknolojisi Öğrencileri Atık Pil Toplama Projesi kapsamında atık pil topladılar.
Siirt Zübeyde Hanım Lisesi Öğrencileri su ve toprak kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla başlattıkları proje kapsamında çok sayıda pil topladılar. Çevre kirliliğini önleme adına çok güzel bir projeye imza atan Zübeyde Hanım Lisesi Öğrencileri topladıkları pilleri atık pillerin bertarafı ve geri kazanım teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla TÜBİTAK MAM'a gönderecek.
Konuyla ilgili Zübeyde Hanım Lisesi Okul Müdür İdris Yolbaş; "Kimya Teknolojisi alanındaki öğrencilerimizin yürüttüğü , Misbah Yılmaz, Şehmus Güller ve Barış Amcaların koordinatörlüğündeki Zübeyde Hanım Lisesi Atık Pil Toplama Projesi Kapsamında öğrencilerimiz çok sayıda pil topladı. Duyarlılıklarından dolayı öğrencilerimizi kutlar, proje koordinatörlerimize de bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür ederim." dedi.
Proje hakkında bilgi veren Zübeyde Hanım Lisesi Kimya Teknolojileri alan Şefi Şehmus Güler'de Bir kalem pilin kendi bölgesinde yaklaşık 4-6 metre kare yani bin adet kalem pilin bir futbol sahası büyüklüğündeki bir alanı kirlettiğini ve bunun içerisinde bulunan ağır metallerin doğaya karışarak çevremizde onarılmaz sorunlara neden olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.