Bu haber kez okundu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Bakır: “Kar ve Donun Fizyolojik Olarak Bitkileri Etkiliyor”
banner229
Siirt Üniversitesi (SİÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Bakır, normal şartlarda çiçek açtıktan sonra kar ve donun fizyolojik olarak bitkileri etkilediğini söyledi. 
Bakır, yaptığı açıklamada, mevsim dışında yağan karın bitkilere verdiği zararı tespit etmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Geçen hafta etkili kar yağışının fıstık ağaçları ve diğer bitkilere ne gibi zararları olduğunu henüz teşhis edemediklerini ifade eden Bakır, "Bilindiği gibi normal şartlarda çiçek açtıktan sonra yağan karın ve donun fizyolojik olarak bitkileri etkilediği bilinen bir gerçektir" dedi.
Bakır, geçen yıl 30 Mart'ta yağan kar ve ardından yaşanan don olayının ülke genelinde rekolte düşüklüğüne neden olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti: "Siirt bölgemizde fıstıklarımız, kuzeyde fındığımız zarar gördü. Özellikle erken çiçek açan bitkilerde çiçeklerin yanmasına, don vurmasına neden oldu. Ayrıca kayısımız zarar gördü. Malatya'da kayısı rekoltesi düştüğü için kayısı fiyatları tavan yaptı.
Ayrıca Ege Bölgesi'nde incirler bu noktada zarar gördü. İncir fiyatı geçen sene 7 lira iken bu sene 20-25 liraya kadar yükseldi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sakine 9 yıl önce

karın olumsuz etkilediğini bilmek için profesör olmaya gerek yok herkes biliyor zarar verdiğini önemli olan daha çözüm odaklı fsydslı olabilmektir.