Bu haber kez okundu.

Êzidi Çocuklar Şengal Özgürlüğü İçin Uçurtma Uçurdu
banner229
 Siirt’teki Dudêran Şengal kampında kalan Êzidi çocuklara yönelik Siirt belediyesi bünyesinde yürütülene psikolojik destek projeleri kapsamında düzenlenen Uçurtma şenliğine katılan çocuklar uçurtmalarını Şengalin özgürlüğü için uçurdu.

9 Ay önce DAİŞ çetelerinin Şengale saldırı nedeniyle topraklarında göç etmek zorunda kalan ve Siirt Belediyesi bünyesinde Barış mahallesinde kurulan Dudêran Şengal kampında kalan Êzidi çocuklara yönelik belediye bünyesinde sürdürülen psikolojik destek projeleri kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi.

 Dudêran Şengal kampında düzenlenen şenliğe Siirt Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, HDP İl Eş Başkanı Dilber Sevim, HDP Siirt Milletvekili Adayı Hatice Seviptekin, çok sayıda STK temsilcisi ve yüzü aşkın çocuk katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Siirt Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, 9 Ay önce barbar ve insanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin eş zamanlı olarak Rojava ve Şengale saldırılarında yine en büyük zararı çocukların gördüğünü ifade ederek, “ Dünya kamuoyu DAİŞ çetesinin barbarlığına Şengal ve Rojavada şahit oldu. İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerine en ağır silahlar ile destek veren devletlere başata Kürt kadınları olmak üzere Kürt halkının bir bütün olarak verdiği direniş en güzel cevap oldu ve olmaya devam ediyor.

 Bu saldırılardan aileleri ile birlikte zorunlu olarak göç etmek zorunda kalan gözlerinden özgürlük fışkıran çocuklarımızın psikolojik destek vermek amacıyla hazırladığımız proje kapsamında bu uçurtma şenliği düzenliyoruz. Çok kısa bir sürede Şengal topraklarının özgürleşeceğine ve başta çocuklar olmak üzere tüm Êzidi yurttaşlarımız özgür bir şekilde toprakları üzerinde yaşaması için mücadelemize devam edeceğiz.  Bu anlam çocuklarımızın ve bizimde özgürlüğümüz bu uçurtmaların gökyüzünde yüksele bildiği kadar yüksek olacağına olan inancımız tamdır. Bu şenliğin başta Şengalin olmak üzere Êzidi halkımızın yanı sıra Rojava ve oradaki yurttaşlarımızın özgürlüklerine, kalıcı ve onurlu bir barışa vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra şenlikte konuşan HDP Siirt Milletvekili Adayı Hatice Seviptekin,  inançları, dilleri ve kültürleri nedeniyle topraklarındaki insanlık dışı saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kalan Şengalli çocuklar ve kadınların yaşadıkları, katliamı, tecavüzü çok iyi anladığını ifade ederek, “Savaşlara, katliamlara, halkaların, inançlarına, dillerine, kültürlerine yönelik saldırılara destek olan iktidarları, devletleri buradan her ne kadar bir kadını diline yakışmayacak bir sözde olsa lanet ve nefret ile kınıyorum.  Bu desteği veren ülkelere, ne kadar çocuk katledilirse edilsin, sadece kaybeden siz olursunuz. Sizin o kirli zihniyetini çocuklarımızın gözlerindeki özgürlük ışıltında yok olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından  Siirt Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir ve beraberindekiler  çocuklara uçurtma dağıtarak,Êzidi çocuklar ile birlikte  Şengalin özgürlüğü  için uçurtma uçurdu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.