Bu haber kez okundu.

Zabıta Ekipleri Okul Kantinlerini Denetledi
banner229

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2018 – 2019 Eğitim – Öğretin yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlıklı gıdalar tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantinlerini denetledi.

Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini inceleyen zabıta ekipleri, hijyen, iş yeri açma çalışma ruhsatı, gıda maddesi ürünlerinin hazırlanması, çalışma ortamı, çöp kovaları, yangına karşı alınan tedbirler, haşere ve kemirgenler için alınan önlemler gibi bir çok konuda denetim gerçekleştirdi.

Okul kantinlerinde hazırlanarak satılan tost, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıdığına dikkati çeken Zabıta Müdürlüğü ekipleri, "Kantin işletmecileri, kantinde satılan ürünlerin hazırlık aşamasında malzemelere, kullanım şekline ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen kurallarına uyması gerekir. Kurallara uymayan işletmelere cezai işlemler uygulanmaktadır" diye uyardı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerine yönelik denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.