Bu haber kez okundu.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas,Siirt Üniversitesini Ziyaret Etti
banner229

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas,Siirt üniversitesi eğitim, öğretim ve araştırma anlamında değerlendirmelerde bulunmak üzere ziyaret etti. Gün boyu Siirt üniversitesi personelleri ile toplantı yaparak istişarede bulundu.

Siirt üniversitesi akademik personeliyle Yükseköğretim Kurumlarında İç Kalite Güvence Sisteminin Yapılandırılması ve Eğitim-Öğretim Alanında Kalite Süreçleri” başlıklı bir toplantı yapan Elmas “Üniversitelerimizin dış değerlendirmeler sürecini yoğun bir tempoyla sürdürüyoruz. Değerlendirmeler sonunda üniversitelerimizin durumlarını gösteren raporları yayınlayacağız.

Bu aşamadan sonra saha ziyareti yapılmış kurumlarımızdaki ilerlemeyi bir sonraki saha ziyaretine kadar, hem kurduğumuz sistem üzerinden hem de izleme ziyaretleri ile gözlemlemeyi planlamaktayız. Bu şekilde, kalite sürecinin açık ve şeffaf olarak izlenip raporlanması ve üniversitelerin durumlarının net bir şekilde ortaya konulmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Kalite Üniversitelerin Sorumluluğundadır Kalitelinin üniversitelerin sorumluluğunda olduğunu belirten Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, sistem kurmanın değerlendirmeden daha önemli olduğuna değinerek, üniversitelerin kalite süreçlerini yönetebilmeleri için önce sistem kurmaları gerektiğini vurguladı.

2017 yılında “Mentörlük Sistemi”ni hayata geçirdiklerini bu sayede kalite süreçlerini daha yakından ve daha sağlıklı bir şekilde takip edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Mentörlük Sistemi’nin amacı; kurumsal dış değerlendirme programına dâhil olacak kurumlara rehberlik etmek, kurumların iç kalite güvence sisteminin yapılandırılmasına destek olmak ve yükseköğretim sisteminde kalite güvence kültürünün yaygınlaşması ve içselleştirilmesine katkıda bulunmaktır. Kurumsal dış değerlendirme, akreditasyon ve kalite süreçlerine çok önem veriyoruz.

Dünyadaki bir çok ortak ajansla bağlantı kuruyor, ortak toplantılar düzenliyor ve işbirliği geliştiriyoruz. Bu sayede uluslararası kuruluşlarla yenilik sürecini ve dış kalite ajanslarıyla ilişkileri devam ettirerek dünyanın her yeriyle konuşan, basit, kullanışlı ve evrensel bir sistem kurmak istiyoruz.

Türkiye’nin, 2023-2050 hedeflerine erişebilmesi ve yüksek teknolojili ürünlerin üretiminde yer alabilmesi için yükseköğretim kurumlarının mezunlarının becerilerini artırması gerekiyor.

Üniversitelerimizin global ve dünyanın her yerinde ayakları üstünde durabilecek mezunlar yetiştirmesi, Ar-Ge sayılarını nitelikli bir şekilde arttırması ve bilişim destekli yönetim sistemleri oluşturmaları için teşvik ediyoruz.

Dünyadaki değişimi tetikleyen faktörler yükseköğretimi de değiştirmiştir. Yükseköğretim kurumlarının dünyaya ayak uydurabilen yapılar haline gelmesi, dijitalleşmesi, yenileşmesi ve buna göre sistem kurması gerekiyor. Dijital dönüşüm için yükseköğretim kurumlarımızın çalışma biçimini değiştirmeleri gerekmektedir. Çalışma biçimi değiştirildikten sonra teknoloji transferi yapılmalıdır.

Üniversitelerimizin bütün süreçlerinin birbirleri ile entegre biçimde çalıştığı bütünleşik bir sistem kurması gerekmektedir.” Program akademisyenlerden sorularının alınması ardından hediye takdimi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.