Bu haber kez okundu.

Yerli ve Yabancı Turistlerden ‘Bıttım Sabunu’na Rağbet
banner229
Siirt'te üretilen, kepek ve saç dökülmelerini önlediği belirtilen kentin meşhur 'Bıttım Sabunu’na, yerli ve yabancı turistler büyük rağbet gösteriyor. 
Siirt’in dağlık kırsal kesimlerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişmekte olan Bıttım (Menengiç) bitkisinden yapılan sabun, kentin simgesi haline gelirken, yerli ve yabancı turistler de bu doğal sabuna büyük rağbet gösteriyor.
Siirt’te Bıttım Sabunu satıcılığını yapan Ömer Şendur, şehre gelen yerli ve yabancı turistler tarafından tamamen doğal olan sabuna rağbetin büyük olduğunu söyledi.
Siirt’in en işlek olarak bilinen Güres Caddesi’nde seyyar olarak tezgâh açan Ömer Şendur, kentin meşhur Bıttım Sabunu’nu satarak geçinimini sağlıyor. Yabani fıstık yağı, menengiç karışımından elde edilen Bıttım Sabunu’nun cilde ve saçlara çok iyi geldiğini belirten Ömer Şendur, " Menengiç bitkisi Siirt’in kırsal kesiminde ekimi yapılmadan doğal olarak yetişiyor.
Halk bunu toplayıp sabun yapıyor. Ben de köylerden aldığım sabunu Siirt’te satıyorum. Bıttım Sabunu tamamıyla doğal maddelerden üretildiği için yan etkisi olmuyor. Bıttım Sabunu saçların dökülmesini önleyerek saçın daha yumuşak kalmasını sağlıyor.” diye belirtti.
Şendur, Siirtlilerin Bıttım Sabunu’na rağbeti olduğu kadar şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin de bu doğal sabuna oldukça rağbet gösterdiğini, ayrıca üretilen sabunun il dışına da gönderildiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.