Bu haber kez okundu.

YENİ HAFRİYAT ALANI VE MEVZUATI BELİRLENDİ
banner229

 Kentte inşaat ve yıkıntı atıklarının gelişi güzel olarak kent merkezinde ve çevresinde bulunan alanlara düzensiz bir şekilde dökülmesinden kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla Siirt belediyesi bünyesinde başlatılan çalışmalar kapsamında yeni hafriyat alanı olarak Doğan mahallesi Handrevis bölgesindeki eski vahşi çöp depolama alanı yanında bulunan vadi olarak belirlendi.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde buluna n Çevre Koruma ve Kontrol Şefliği tarafındanSiirt Kent merkezinde üretilen hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarının gelişi güzel olarak kent merkezinde ve çevresinde bulunan alanlara düzensiz bir şekilde dökülmesinden kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçilebilmesi amacıyla toplantı düzenledi.

Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Av. Şakir Demir,  Temizlik İşleri, İmar ve Şehircilik müdürlerinin yanı sıra kentte bulunan 7 hafriyat firmasının temsilcisi katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda,  hafriyat alanı olarak kullanılması öngörülen 3 alan üzerinde yapılan görüşmelerin ardından, yeni hafriyat alanı olarak Doğan mahallesi Handrevis bölgesindeki eski vahşi çöp depolama alanı yanında bulunan vadi belirlendi.

Yapılan toplantının ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde buluna n Çevre Koruma ve Kontrol Şefliği tarafından yapılan yazılı açıklamada;  “Siirt’te üretilen hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarının taşınmasında çevre kirliliğine meydan vermeyecek tedbirleri almak ve hafriyat toprağının yeniden değerlendirilmesi, depolanması ve bertaraf edilmesine ilişkin hizmetler; Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün çalışma, usul ve esasları hakkında yönetmeliğinin 8.maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Şefliğince yürütülecek faaliyetler kapsamında, Siirt ilindeki hafriyat firmalarıyla Siirt Belediye Başkanlığınca toplantı düzenlenmiştir.  Toplantı neticesinde firma yetkilerine Belediyemizce, Doğan mahallesi Handrevis bölgesindeki eski vahşi çöp depolama alanı yanında bulunan vadi olarak belirlenen alana Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları döküm sahasına kent merkezinde ortaya çıkacak hafriyatların döküm sahasına taşınacağı kararlaştırılmıştır.Ayrıca belediyemizce 2. bir hafriyat alanının tespiti konusunda çalışmaların yapılacağı kararlaştırılmıştır. Söz konusu hafriyat atıklarının belediyemizce belirlenen döküm sahası dışına bertarafı sağlayan firmalar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 41/4 maddesi gereği idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca mevcut Siirt ili çevre yoluna bertaraf edilen hafriyat atıklarının toplanması ve rehabilitasyonu da sağlanacaktır”
Ayrıca son yapılan Mart ayı belediye meclis toplantısının 3.  gün oturumunda, belediye meclisi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama ücret tarifesi teklifini görüştü.  Teklif  ile ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Şefliği tarafından  meclis  üyelerinin bilgilendirilmesinin ardından teklif üzerinde  yapılan görüşmelerin  ardından  teklif oy birliği ile kabul edildi.
Kabul edilen teklife göre, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama ücret tarifesi şöyle;
Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Depolama Ücret Tarifesi m3 başına : 1,5 TL
Küçük Araç ve Kamyonet  Araç Başına: 10 TL
Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi: 50 TL
Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi  Yenileme  Ücreti: 25 TL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.