Bu haber kez okundu.

Yazar Tecelli Sırma’nın Eserleri Sinemaya Taşınıyor
banner229

Siirt-Pervari’li hemşerimiz Araştırmacı Yazar Yazar Tecelli Sırma’nın öykü ve romanları beyaz perdeye taşınıyor.

Türk edebiyatının önemli kilometre taşlarından biri olan Tecelli Sercan Sırma, öykü ve roman türlerindeki yapıtları sinemaya taşınıyor.

Yazar Sırma, ünlü sinema ve ses sanatçısı Mahsun Kırmızıgül ile İstanbul Boyut Filim Stüdyoda ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Sohbet ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen görüşmede, Yazar Sırma’nın eserlerinin sinemaya uyarlanması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede taraflar ileriki bir tarihte tekrar bir araya gelerek, proje üzerinde tüm detayları görüşecek. Ses sanatçısı Mahsun Kırmızıgül ile bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Yazar Sırma, Sayın Kırmızıgül’ün özelikle ‘Mucize’ filmi, Türk ve dünya sinemasında büyük bir yankı yaratarak, sinemaseverden tam not almıştır.” dedi.

Sırma, eserlerinin sinemaya taşınmasında ilk adımın atıldığını bundan büyük bir mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

WANSA ÖYKÜLERİ”Nİ BÜTÜN DÜNYA OKUYOR

Yazar sırmanın daha önce kaleme aldığı "Wansa Öyküleri” Türkiye’de dünya edebiyatı serisinde satış rekorları kırmış ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük yayın evi olan "Amazon” yayınlarında e-Kitap olarak, İngilizce 20 ülkede yayınlanış ve dünyanın birçok ülkesinde kitap büyük bir ilgi görmüştü.

Yazar Sırma, kadim Mezopotamya’nın unutulmuş ve kaybolmuş inançlarını, halkların ve onlara dair yaşantıları adeta bir sosyolojik kazı yaparcasına okura anımsatıyor.

TECELLİ SIRMA KİMDİR

Gazeteci-Yazar Tecelli Sercan SIRMA: 1956 yılında Siirt’ in Pervari ilçesinde doğdu. Hatay, Siirt, Eskişehir illerinde “İlçe Tarım Müdürlüklerinde” çalıştı. 1981’de, “kara çadır” adlı öykü kitabı nedeniyle sürgüne gittiği Eskişehir’de görevinden ayrılıp özel sektöre geçti.

Mesleği ile ilgili ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Sovyet Federasyonu’na bağlı birçok ülkede fuar, seminer ve toplantılara katıldı. İngiltere’de dil eğitimi gördü. Yurtiçinde bildiriler sundu.

Antalya Sanatçılar Derneği kurucularından olan ve bir dönem (ANSAN) Başkanlığı’nı da yürüten Yazar Tecelli Sercan Sırma, gazete ve dergilere makaleler yazdı.

Türk Edebiyatı’na öykü alanında çok değerli eserler verdi. Altı öykü kitabı yayımlandı. 2005 yılında Gazeteci Nagehan Alçı ile birlikte 'Yezidiler' belgeselini hazırlayan Tecelli, Irak'ta yaşananları gerçeğin süzgecinden geçirerek, içeriden bir gözle yalın ve dokunaklı bir şekilde yansıtıyor.

Çok uluslu, Türk ortaklı bir petrol şirketinin temsilcisi olarak yurtdışında uzun süre çalıştı. Çok iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen yazar, evli ve iki kız çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.