Bu haber kez okundu.

Yaşlı Adamın Evinden 5 Kamyon Çöp Çıkartıldı
banner229

 İlimizde geçtiğimiz günlerde yurttaşlar tarafından yapılan bir ihbar üzerine ortaya çıkan çöp ev, belediyeye bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.
Geçtiğimiz günlerde Doğan mahallesinde bulunan ve 10 yıldır yalnız yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Ali Güral’ın, yaşadığı evde çöp biriktirdiği ihbarı üzerine, harekete geçen Belediye Temizlik İşleri müdürlüğüne bağlı ekipler söz konusu evi çöpten arındırdı.
Temizlik ekiplerimiz tarafından yaklaşık 3saat yapılan temizlik çalışması ardından, evden 75 yaşındaki Mehmet Ali Güral tarafından 10 yıldır biriktirilen 5 kamyon çöp çıkartılırken,  temizlik çalışmaları sırasında Güral’a ait olduğu belirlenen yaklaşık 6 bin TL para bulundu.  Bulunan paralar Güral’ın bilgisi dahilinde Batı Mahalle muhtarı Emin Tekin’e teslim edildi.
Batı Mahalle Muhtarı Emin Tekin konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada,  Mehmet Ali Güral’ın, evi ile ilgili haber alır almaz Güral’a sahip çıkmak amacıyla Siirt belediyesi ve Siirt valiliğine başvuruda bulunduğunu ifade ederek,  “ Yaptığım başvurulara kısa bir sürede yanıt aldım. Siirt belediyesi temizlik ekipleri bugün burada bulunan evi çöplerden temizledi.
 Siirt valiliği de evdeki temizlik işlerinin tamamlanması ardından Güral’ın ihtiyaçlarının karşılayacak. Bugün burada yapılan temizlik işleri sırasında ekipler tarafından evde bulunan 5 bin 360 TL, 50 Dolar ve 80 TL bozuk para ve 310 TL eski para bana teslim edildi. Bu para, Güral adına açacağım bir hesapla bankaya yatırılacak” dedi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapılan ihbarı değerlendiren ekiplerinin iki gün önce evin temizlenmesi için girişimlerde bulunduğunu ancak Mehmet Ali Güral’ı bu konuda ikna edemediklerini ifade ederek, “ancak evin temizlenebilmesi için sürdürülen çalışmalar kapsamında valilikle yapılan iş birliği kapsamında Mehmet Ali Güral’ı ikna ettik. Evde başlattığımız temizlik çalışması kapsamında evde  işe  yarayacak malzemeleri  ayırdıktan sonra. evden yaklaşık  5 kamyon çöp çıkardık. Evde ekiplerimiz tarafından bulunan değerli eşyalar ve paralar Batı Mahallesi muhtarına teslim edildi.
Çalışmanın tamamlanması ardından evde kapsamlı bir temizlik yapıldıktan sonra, evi Mehmet Ali Güral’a steril bir şekilde teslim edeceğiz. Biz evi teslim ettikten sonra da, valilik tarafından evin içinde çeşitli düzenlemeler yapılacak” dedi.

Evin temizlenmesinin ardından evine giren  Mehmet Ali Güral değerli  eşyalarına ve paralarına  sahip çıkılmasını  istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.