Bu haber kez okundu.

Yasin Aktay, Çözüm Sürecini Değerlendirdi
banner229

 Aktay, 14 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Siirt 5’inci Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Terör örgütün Kürtleri İslam’dan uzaklaştırarak asimile etmeye çalıştığını söyledi.

Çözüm süreci silahlı örgütün tehditleri ile bugün çözüm sürecine başlamadıklarını dile getiren Aktay, şöyle devam etti:

“Çözüm süreci konusunda attığımız adımların hepsi Ak Parti’nin programında 2002 yılnda kuruluşundan beri çözüm sürecinde ne yağacağımızı vaat etmişsek hepsi orda var. Bunlar bugün yaptığımız bir şey değil, birilerinin silahından korktuğumuz için bugün yaptığımız bir şey değil. Çözüm süreci Türkiye’nin halkıyla barışma sürecidir. Türkiye’nin halkını kendi içindeki barışma ve bütünleşme sürecidir. Süreci elinde silah tutan bir örgüt bir takım çabalarda bulunuyor. Onu öldürüyor bunu öldürüyor çıkıp bunu tehdit ediyor bizde çaresiz kalıp ona teslim oluyoruz gibi yanlış yansıtmaya çalışanlar var. Bunu yaparken aynı örgüt kürt kardeşime gidip diyor ki sen benim sayemde Kürt olabiliyorsun. Böylece Kürt kardeşleri mi kendisine borçlu çıkarmaya çalışıyor.”

 “Bu, bizim boynumuzun borcu”

“Bu propagandalara fırsat vermeyin,  bizim partimiz dediğin zaman biz kürtlerin partisi deyip sadece bir parti dediğiniz zaman bunun adı ırkçılıktır.” diyen Aktay, Irkçılığı Peygamber efendimiz lanetlediğini ve Irkçılığın bizim dinimizde kültürümüzde yeri olmadığını belirtti.

Asırlarca bu topraklarda ırkçılık yapmadan beraber yaşamayı bildik ve bundan sonrada ırkçılığa geçit vermeyeceklere vurgu yapan Aktay, “Dediler ki “bu devlet Kürdü hep asimile ettiler” dediler bu doğrudur devlet gerçekten geçmişte Kürt kardeşlerimize karşı bir asimilasyon politikası uyguladı. Ama sadece Kürt kardeşlerimize karşı uygulamadı. Arap kardeşlerimize karşıda uyguladı hatta Türklere karşıda uyguladı diyebilirim. Türk Devletti Türkleri de asimile etmeye çalıştı. Bugün konuştuğumuz Türkçe ile yüz yıl önce konuştuğumuz Türkçe ayını değil. Alın size asimilasyon, sadece kürtleri asimile etmedi kardeşler bu devletin aslında asimilasyon vardı. Ve kürdü Türkü asimile etmeye çalıştı. Bu devlet ezanı Türkçeleştirerek, Arapçayı yasaklayarak Arapça dilini yasaklayarak Araplarıda asimile etmeye çalıştı. Sadece Kürtleri değil o Kemalist devletin tabiatında her kesi asimile etmek vardı. Herkesi bir ucubeye çevirmeye çalıştılar. Devrimi yaptık, Ak parti olarak kendi halkına saygı duyan kendi halkını asimile etmeyen devlet ve siyaset felsefesini ikame ettik. Asimilasyonu ayağımızın altına aldık, çünkü asimilasyon bir cahiliye adettidir dedik. Bugün halkımız neyse biz onun hizmetkarıyız. Bu bizim felsefemiz halkımıza saygımız sonuz dedik” değerlendirmesinde bulundu.

Aktay, Kürtlere sahip çıkığını iddia eden örgütün Kürtlere en büyük asimileyi yaptığını aktardı.

Kürt’ün asimilasyonu sadece adı Kürtçe olan biri dili konuşma değil, Kürt İslam’dan uzaklaştığında en çok asimilasyona maruz kaldığına işaret eden Aktay, ” Kürdü İslam’dan uzaklaştırmak kadar büyük bir asimilasyon yoktur. Şuan o Kürtlere sahip çıktığını söyleyen örgüt ve o örgüte yakın olan kanallarda konuşulan Kürtçeyi anlaya bilen var mı? Orda da tıpkı Türk Kemalizm’imin yaptığı öz Türkçeleştirme gayretleriyle öz kürtçe adı altında Kürtçeyi ucubeye çeviriyor.
Bazı sosyolog ve Bediuzaman’nın dediği gibi “İsmamdan uzaklaşım bir Türk, türklüktende uzaklaşmıştır.” Aynı şekilde bugün İslam’dan uzaklaşmış bir Kürt, Kürtlüktende uzaklaşmıştır. Kürdün özü islamiyetttir. Kürdü bu özden uzaklaştırdığınız zaman en büyük asimilasyonu yapmış oluyorsunuz. Kürde en büyük zulmü yapmış oluyorsunuz. Kürtlük bir şereftir ama Kürtlik tarihin içinde gelmiş bir kimliktir. Bu kimliği kendinize göre Marksist, Batcı ve Avrupacı bir takım insanların doldurşlayırla ucubeye çevirirseniz Kürtçleri asıl ozaman asimile etmiş oluyorsunuz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.