Bu haber kez okundu.

“Yaşama Yol Ver” Projesi Kapsamında Minik Öğrenciler Fidan Dikti
banner229

Siirt il Sağlık Müdürlüğü, yaşama yol ver projesi kapsamında Pervari ilçesi Mustafa Kemal ilkokulu öğrencileri öğretmenleri nezaretinde, çevre bilincinin gelişmesi ve ağaç sevgisinin aşılanması amacıyla fidan dikme etkinliği düzenledi.

Pervari ilçesi Mustafa Kemal ilkokulunda “ Yaşama Yol Ver” Projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikte, öğrencilerle birlikte 200 fidan dikilerek, öğrencilere fidan sertifikası dağıtıldı.

"Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenlerinden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Ayşe Akman ve Emine Civelek tarafından ilçeye bağlı Mustafa Kemal İlkokulunda düzenlenen etkinlikte çocuklara çam fidanı ve fidan sertifikası dağıtıldı.

Eğitmenler Emine Civelek ve Ayşe Akman tarafından, Pervari ilçesi Mustafa Kemal ilkokulunda gerçekleşen etkinlikte, Orman haftası olması münasebetiyle, çocuklara ağaç ve doğa sevgisi kazandırmak için yaklaşık 200 adet fidan ve fidan sertifikası dağıtarak, çocuklarla birlikte okul bahçesine fidanlar dikildi.

Siirt il Sağlık Müdürlüğü görevli eğitmenler Emine Civelek ve Ayşe Akman, öğrencilere ağaçların önemini anlattı.

Eğitmenler, “Ağaç olmazsa temiz hava olmaz, su olmaz, toprak olmaz, beslenemeyiz. Ağaçların bizim için yaşamsal önemi var. Ağaçları korumalıyız ve onları çoğaltmalıyız. Bunun içinde etrafınızda ağaçlara zarar verenlere uyarmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler büyük bir coşku ile fidanları toprakla buluşturarak toprağa can suyu verdi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.