Bu haber kez okundu.

Yasağa Uymayan İnekler, Başıboş Dolaşmaya Devam Ediyor !
banner229
Siirt kent merkezinin önemli sorunlarının başında gelen başıboş hayvanların kent merkezinde dolaşmaları 20 Kasım 2012 bu yana yasaklanmıştı. Ancak kent merkezinde bazı inekler başıboş dolaşmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili olarak Siirt Valiliğinde 18 Ekim 2012 de yapılan İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Siirt kent merkezinin önemli sorunlarının başında gelen başı boş hayvanların kent merkezinde dolaşmaları 20 Kasım 2012 itibaren yasaklanması kararı nedeniyle Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ortak yürütülen çalışmalar kapsamında hazırlanan afiş, billboard ve raketlerle hazırlanarak kentin her tarafına asılmıştı. Kent merkezinde hayvancılıktan geçimini sağlayan vatandaşlar konuyla ilgili uyarılarak 20 Kasım'dan itibaren yasaklama kararına uymayanlar olması durumunda; Siirt Valiliği tarafından Küpeli hayvanlara 170 TL, küpesiz hayvanlara 593 TL para cezası kesileceği duyurulmuştu. Yasaklama kararında yakalanan başıboş hayvanların ilk etapta belediye bünyesinde kurulacak hayvan barınağına alınacağı ve yasağın tekrar tekrar çiğnenmesi halinde hayvanların kesileceği vurgulanmıştı.
Ama tüm bunlara rağmen her ne kadar kent merkezinde inek başta olmak üzere başıboş dolaşan hayvan sayısında çok ciddi bir oranda düşme olduysa da, bazı hayvan sahiplerinin hala bu yasağa uymadığı görülüyor.
  Kent merkezinde başıboş dolaşan hayvanların özellikle Kurtalan yolu üzerindeki cadde de cirit atarken, sabah erken saatlerde Valilik önünde cirit attıkları görüldü. Vatandaşlar özellikle hayvan dışkılarını kaldırımlara yapmasına tepki göstererek,2012 yılından bu yana başıboş dolaşan hayvan sahiplerine ne kadar para cezası kesildiği de merak ediliyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.