Bu haber kez okundu.

VEYSEL KARANİ HZ. ANMA VE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
banner229
Siirt Valiliği himayelerinde, Baykan Kaymakamlığı tarafından Veysel Karani Hz. anma ve Anneler Günü etkinliği düzenlendi.
Veysel Karani Hz. Türbe avlusunda Sakal-ı Şerif ziyareti ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Rehberlik Daire Başkanı Sacide Akbulut tarafından bayanlara yönelik “Aile sevgisi ve toplumda ailenin önemi ve saygınlığı” konulu konferans ile devem etti. Yazar Mehmet Fatih Çıtlak, imza gününde sevenleri ile bir araya geldi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Veysel Karani Beldesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Veysel Karani Beldesinde, Özel bir Düğün Salonu'nda saat 17.00'de İstanbul Beyazıt Camii İmamhatibi Suat Göztok’ un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali yardımcıları Gürbüz Saltaş, Ceyhun Dilşad Taşkın, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, vatandaşlar ve davetliler katıldı.
Yazar Mehmet Fatih Çıtlak, düzenlenen söyleşide; Veysel Karani'yi anlattı. Çıtlak, Veysel Karani’yi sevmenin bir gelenekten öte, imanın gereği olduğunu ifade etti. Söyleyişi sonunda, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Yazar Mehmet Fatih Çıtlak’a üzerinde Veysel Karani yazılı bir Tiftik Battaniyesi hediye etti. Program,’Gurup Dergah’ın birbirinden güzel üç dilli ilahileri ile devam etti.
Program sonunda bir konuşma yapan Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl,’Baykan Kaymakamlığı olarak 2010 yılından itibaren her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Veysel Karani Hz.’ni, Anneler günü ile birlikte anıldığını’ söyledi. Veysel Karani beldesini yılda yaklaşık 400 bin insanın ziyaret ettiğini hatırlatan Kaymakam Akıl, konuşmasına şöyle devam etti:“Dolup, taşan türbemizde bugün için insanlarımıza Veysel Karani Hz.’nin bir kez daha tanıtma olanağı sunuyoruz. Duygusal bir coğrafyada yaşayan biz insanlar, anne sevgisini, anneye olan saygıyı daha bir benimsemişizdir. Veysel Karani Hz, İki gözü görmeyen, elleri ayakları tutmayan annesinin yıllarca gözleri olmuş, elleri ayakları olmuş,aynı zamanda Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in Medine’de olduğunu duymuş, onu görmeden ona dokunmadan yüreği parçalanırcasına sevmiştir.
Bizler anne sevgisini Veysel Karani Hz.’den öğrendik diyebiliriz. Efendimizin duasına ve Hırkay-ı şerifine mazhar olmuş Veysel Karani Hz.’nin ilçemizde misafir ettiğimiz için bizler son derece mutlu ve onurluyuz. İnanıyorum ki Veysel Karani Hz. İlerleyen yıllarda daha çok kitleleri ulaşacak, daha çok insanın annelerine bir kez daha sarılmalarına vesile olacaktır.
Bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen başta Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere tüm destek verenlere, kıymetli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” Etkinlikleri, yurdun çeşitli illerinden gelen vatandaşlar da yoğun bir ilgi ile izledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.