Bu haber kez okundu.

VATANDAŞIN ‘KÖPEK’ TEDİRGİNLİĞİ
banner229
İlimizde yıllardır sorun olan başıboş köpekler, vatandaşın sağlığını tehdit ederken, endişelendiriyor. Yetkilileri duyarsızlıkla suçlayan vatandaşlar, başıboş köpeklerin her an kendilerini ısıracakları endişesini taşıdıklarını söylediler.
İlimizde başıboş köpek sayısının her geçen gün artması vatandaşları endişelendiriyor. İl merkezinde ve mahalle aralarında sayıları artan başıboş köpekler, özellikle sabah ve akşam saatlerinde vatandaşların korkulu rüyası haline geliyor.
SOKAK KÖPEKLERİ
Siirtliler, artan başıboş köpeklerden korktukları için çocuklarını evlerinden dışarı çıkaramaz hale geldiklerini belirttiler. Havaların da soğumaya başlamasıyla birlikte tehlikeli olmaya başlayan başıboş sokak köpekleri okul ve işyerlerine gidip-gelen öğrenci ve vatandaşları tedirgin ediyor.
Çöplerden beslenen başıboş köpeklerin beraberlerinde birçok hastalıkları da taşıyabileceği belirtiliyor.
Vatandaşlar, köpeklerin okula giden küçük yaşlardaki çocuklar için daha da tehlikeli olduğunu belirterek tedbir alınmasını istediler. TEDİRGİN EDİYOR
Sahipsiz sokak köpekleri kentin dört bir yanında adeta cirit atmaya devam ediyor. Sokak ortasında köpekler birbirleriyle dalaşınca yoldan geçen vatandaşlar da kendilerini ısıracak diye korkuyorlar.
Özellikle de kadınların korkulu rüyası haline gelen başıboş köpeklerin zarar vermemesi için vatandaşlar ellerine ne geçirirlerse köpeklerin üzerine atarak kendilerini koruyorlar.
Gruplar halinde dolaşan köpekler çoğu zaman ise okul bahçelerinde toplanıyorlar. Akşamları da caddelerde köpek korkusundan gezilemiyor. Köpeklerin kuduz olup olmadığı bilinmezken, yetkililer tarafından önlem alınmamasına tepki gösteriliyor.

Anahtar Kelimeler:
SiirtVatandaşKÖPEK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.