Bu haber kez okundu.

Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğe Atandı
banner229

Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İçişleri Bakanlığında açık bulunan birinci derece kadrolu Mülkiye Müfettişliğine getirildi.
28 Haziran 2015 tarih ve 2015/398 sayılı Müşterek İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Darende Kaymakamlığından, Siirt Vali yardımcılığına atanan Vali yardımcımız Bünyamin Kuş, 09.02.2018 tarihi itibari ile İçişleri Bakanlığında açık bulunan birinci derece kadrolu Mülkiye Müfettişliğine atandı.

Üç yıldır ilimizde Vali Yardımcılığı ve İl Özel Genel Sekreterliğini yapan ve adeta Siirtlilerin gönlünde taht kuran Bünyamin Kuş, İçişleri Bakanlığında açık bulunan birinci derece kadrolu Mülkiye Müfettişliğine atanması sevinçle karşılandı. Siirt'te hemen her kesimle güzel diyaloglar kurarak sosyal projeleri ve halka yakınlığı ile öne çıkan, herkesin sevgilisi olan  değerli  Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş unutulmayacak bir iz bıraktı.

Vali Yardımcımız Bünyamin Kuş'a yeni görevinde başarılar dileriz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAKİ ATAMALAR

İçişleri Bakanlığında açık bulunan birinci derece kadrolu Mülkiye Müfettişliklerine, Mersin Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Hukuk Müşaviri Erkan Çapar, Eşme Kaymakamı Ozan Gazel, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Tekirdağ/Saray Kaymakamı Alp Arslan, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Antalya/Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan, Pasinler Kaymakamı Harun Esin Polat, Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Saruhanlı Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın, Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez, Çanakkale/Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Yusuf Güni, Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, Akyaka Kaymakamı Hasan Sazkaya, Kırkağaç Kaymakamı Cengizhan Yılmaz ve Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı'nın atanmaları uygun görüldü.

VALİ YARDIMCISI BÜNYAMİN KUŞ'UN ÖZGEÇMİŞİ

1976 Kayseri-Pınarbaşı doğumlu olan Sayın Bünyamin KUŞ, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. Askerlik görevini İzmir'de yedek subay olarak tamamlamış olup, Mülki İdare Amirliği mesleğine başlamadan önce bir süre Gelir İdaresi Başkanlığı'nda denetim elemanı(vergi müfettişi) olarak görev yapmıştır. Teftiş stajını Denizli'de, Kaymakamlık refikliği stajını Adana İli Ceyhan İlçesi'nde tamamlamış;  11.11.2006-17.03.2007 yılları arasında Hatay-Yayladağı İlçesi'nde vekaleten, 03.03.2009-22.09.2011 tarihleri arasında Adana-Feke İlçesi'nde, 22.09.2011-20.08.2013 tarihleri arasında da Malatya-Doğanyol İlçesi'nde  Kaymakamlık görevini yürütmüştür.  

İngiltere'de University of Leicester'da 1 yıl  süren dil programın yanında burada bazı  İngiliz Kamu İdarelerinde (United Kingdom Parliament, Leicester City Council, Fire Rescue Centre, Ministry of Justice-Prison Goverment, Magistrates' Court gibi) teşkilat sistemlerinin öğrenilmesi amacıyla inceleme ve çalışmalarında bulundu. TODAİE'de 40. Dönem Kamu Diplomasi Programını tamamlamıştır.

Adana ve Malatya illerinde yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucu ‘Başarı Belgeleri’ ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca ‘Türk İdareciler Derneği’ tarafından kendisine Feke İlçesi'nde Devlet-vatandaş işbirliği çerçevesinde ve yerel kaynaklarla yapmış olduğu çalışma ve projeler nedeniyle 2012 yılında ' Teşekkür Belgesi', yine ‘Türk İdareciler Derneği’ Seçici Kurul tarafından Doğanyol İlçesinde ülke, toplum ve meslek yararına yapmış olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle de 2013 yılında  'Teşekkür Belgesi' ile ödüllendirilmiştir.

20/08/2013 - 27/07/2015 tarihleri arasında Darende Kaymakamı olarak görev yapan Vali yardımcımız, 2015 yılında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122. maddesi gereğince üstün başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir.

28 Haziran 2015 tarih ve 2015/398 sayılı Müşterek İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Darende Kaymakamlığından, Siirt Vali yardımcılığına atanan Vali yardımcısı Bünyamin KUŞ, 09/08/2015 tarihinde yeni görevine başlamıştır.

İyi derecede İngilizce bilen Vali Yardımcımız, evli olup, iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.