Bu haber kez okundu.

Vali Vekili Zihni Yıldızhan'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
banner229

Vali Vekili Zihni Yıldızhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı.

Vali Vekili Yıldızhan mesajında şu ifadelere yer verdi:“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir gündür.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri ortadan kaldırmak aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur.

Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Devletimizde sosyal devlet anlayışıyla tüm imkânlarını bu manada seferber etmektedir.

Bu bağlamda devlet olarak bize düşen, engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye çekmektir.

Bu kapsamda devletimiz son yıllarda birçok alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin en üst seviyelere çıkarılması anlamında da reform niteliğinde düzenlemeler yapmış, bu reform süreci bir üst aşamaya taşınarak, engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alınmıştır.

Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, bu günün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.