Bu haber kez okundu.

VALİ TUTULMAZ’IN EŞİ FATMA TUTULMAZ, 6 ÇOCUĞU ENGELLİ OLAN AİLEYİ EVİNDE ZİYARET ETTİ
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, Engelliler haftası kapsamında, İlimiz Merkeze bağlı Halenze Mahallesinde ikamet eden, 6 çocuğu spastik özürlü, kendisi de gırtlak kanseri olan Osman Tuz'un ailesini, evinde ziyaret etti.
En küçüğü 15 en büyüğü de 35 yaşında olan çocuklar hakkında bilgi alan Bayan Tutulmaz, aileye ayni ve nakdi yardımda bulundu. Çocukların anne ve babaları ile bir süre sohbet eden Bayan Tutulmaz, ailenin sorun ve taleplerini dinledi. Zihinsel ve bedensel özürlü olan çocukların bakımını yapan Anne Hanife Tuz’un örnek alınması gereken bir anne olduğunu kaydeden Bayan Tutulmaz,’Tüm bu zorluk ve çocukların engellerine rağmen, bir annenin çocuklarına olan sevgisini ve fedakârlığına şahit oluyoruz. Böyle yüreği sevgi dolu fedakâr bir annenin hakkını kimse ödeyemez. Dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baba Osman Tuz ise Çocuklar için tekerlekli sandalye ve çeşitli ev ihtiyaçları talep etmesi üzerine, Bayan Tutulmaz, bu ihtiyaçların en kısa sürede karşılanacağını belitti. Bayan Tutulmaz’ın Halenze Mahallesindeki engelli aile ziyaretine; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ın eşi Zeynep Erman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu’nun eşi Hülya Yeloğlu eşlik etti.
Tuz ailesine; Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından her ay, engelli her bir çocuk için 793 TL bakıcı ücreti ödenmekte ayrıca 2022 sayılı yasa kapsamında da her bir çocuğa üç ayda 1.337 TL özürlü maaşı verilmekle birlikte, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından da aileye ayni ve nakdi yardımlar düzenli olarak yapılmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.