Bu haber kez okundu.

Vali Tutulmaz, Uğurlandı
banner229

Valiler Kararnamesi'yle Afyonkarahisar'a atanan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak herkesle vedalaştıktan sonra ilden ayrıldı.

Siirt Valiliği eski binası önündeki bir kafede düzenlenen resmi bayramlaşma törenine Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları,Bünyamin Kuş,Yunus Koç, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Baro Başkanı Nizam Dilek, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay,valiler kararnamesiyle Afyonkarahisar Valiliğine atanan Vali Mustafa Tutulmaz ile 3 yılda önemli hadiseler yaşadıklarını söyledi.

Tutulmaz'ın geldiği gün ile gittiği gün arasında iyiye doğru gözle görülür derecede önemli bir fark olduğuna dikkati çeken Aktay, bunda önemli katkılarım olan Tutulmaz'a teşekkür etti. Kobani olaylarının yanı sıra FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsünü de Tutulmaz ile yaşadıklarını dile getiren Aktay, şunları kaydetti: " O gün Siirt halkı, büyük bir kahramanlık ortaya koydu. Çok net bir şey bu. Bu darbe girişimi bütün Türkiye'yi işgal etmek, kuşatmak, teslim almak üzere yapılmış bir darbe girişimiydi. Aslında o darbe girişimi ne ilk ne de son oldu. Onun öncesinde aslında Kobani olayları da bir darbe teşebbüsünün bir adımıydı."

Törende konuşan Vali Tutulmaz, Siirt halkının ramazan bayramını en içten dilekleriyle kutlayarak, "Ben kendimi Siirtli bir hemşehriniz olarak görüyorum. Nitekim Kurtalan, Pervari ve Tillo belediyelerimiz de fahri hemşehrilik beraatı verdiler. Siirt'i ve Siirtlileri unutmayacağım, Allah'a emanet olun, hakkınızı helal edin" dedi.

Tutulmaz daha sonra herkesle tek tek tokalaştıktan sonra, valilik binası önünde hareketle şehirden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.