Bu haber kez okundu.

Pervari'de Arı Yetiştiriciliği Kursu Devam Ediyor
banner229

İlimize bağlı Pervari İlçemizde arıcılığının geliştirilmesi ve arıcılarımızın tekniğe uygun olarak arıcılık yapabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla,Pervari Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında işbirliği ile düzenlenen Arıcılık kursları devam ediyor.

Kurslar, 2017 yılı içerisinde 4 grup halinde toplamda 200 kursiyerin katılımıyla Pervari İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılmış olup, haftada 20 saatten toplam 80 saat süren kurslarda arıcılık ile ilgili bütün teknik ve pratik bilgiler arı hastalık ve zararlıları hakkında üreticilere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelleri tarafından bilgiler verildi.

Bal üreticilerinin daha kaliteli ve daha yüksek verim elde etmeleri için kurs açtıklarını açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü İzzet Murat, "Bu kursumuza katılan bal yetiştiricilerine, bal arıcı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, arı ürünlerinin üretimi, ballı bitkiler ve gezginci arıcılık, ana arı yetiştiriciliği ve arı sağlığı konularında hem teorik hem uygulamalı olarak eğitim veriliyor. Yetiştiricilerimize yönelik kurslarımız devam edecek" dedi.

Murat, kursu başarıyla bitirenlere arı yetiştiriciliği sertifikasının verileceğini dile getirerek, kurs sonunda yetiştiricilerin kovan başı bal üretiminin arttırılması konusunda gerekli bilgilere sahip olacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.