Bu haber kez okundu.

VALİ TUTULMAZ, GARZAN OVASINDA DÜZENLENEN HASAT BAYRAMINDA ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU
banner229
Vali Tutulmaz, Garzan Ovasında Düzenlenen “Hasat Bayramı”nda Çiftçilerle buluştu.
Kurtalan ilçesine bağlı Derince köyünü ziyaret eden Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, hasat bayramı etkinliğine katıldı. Derince köyünde Çiftçilerle bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz, Çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledi. Kendileri ile bir süre sohbet etti.
Kurtalan Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinlikte, tarıma yapılan katkılardan dolayı, bu yıl örnek seçilen en iyi 10 Fıstık bahçesi oluşturan çiftçilere Plaketler verildi. Daha sonra Derince köyünde biçerdöverin başına geçen Vali Tutulmaz, Buğday hasat ederek, bu yılki Rekoltenin 120 bin ton üzerinde beklediklerini söyledi.
Çiftçilerin hasat bayramını kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz,’Siirt'te tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması amacıyla Valilik olarak, Çiftçilerimize her türlü desteğin verildiğini’ söyledi. Vali Tutulmaz,"Tarım Bakanlığımız başta olmak üzere, GAP, DİKA, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) aracılığıyla çiftçilerimize çeşitli desteklemeler yapıyoruz.Siirt'in tarımda daha iyi noktalara gelmesi için de bu desteklemeler devam edecektir.”dedi.
Siirt’in Tahıl ambarı Kurtalan-Garzan Ovasının sulu tarım ile hayat bulacağını kaydeden Vali Tutulmaz, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen Gökdoğan Köyü Yunuslar Mezrası, Saipbeyli ve Yayıklı köyü “Toplu Basınçlı Sulama Sistemi” projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek,”Sulu tarıma geçişle birlikte, tarıma dayalı ürün çeşitliliğine paralel olarak, verim ve kalitenin bölgede artacağını” söyledi. Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu’da yaptığı konuşmada, Tarım arazisi en büyük ilçe konumundaki Kurtalan ilçemizde Meyvecilik ve ürün çeşitliliği yönünde birçok projenin uygulandığını belitti.
Kaymakam İmamoğlu,”Kurtalan’a has “Cefan Kavunu”nun markalaştırılması ve Kurtalan’da bir festival düzenlenmesi yönünde çalışma başlattıklarını” ifade etti.
Vali Mustafa Tutulmaz ve İlçe Kaymakamı Mustafa İmamoğlu’na Tarıma ve Çiftçilere verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür eden Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ise, bu yılki düzenli yağışların çiftçilerimizin yüzünü güldürdüğünü belirterek, bu yıl arpa ve buğdayda iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.
Günbat,"Siirt'in tarımdaki kalbi olan Kurtalan'da 500 bin dönüm ekili alanın bulunduğunu, 400 bin dönüm arazinin Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı olduğunu bu yıl 120-130 bin ton arası Buğday rekoltesi beklediklerini ayrıca yağan yağışlardan dolayı bereketlenen topraktan 35 bin ton arpa, 30 bin ton da kırmızı mercimek bekliyoruz."diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.