Bu haber kez okundu.

Vali Tutulmaz, Eruh İlçemize Bağlı Köylerde İncelemelerde Bulundu
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Eruh ilçesine bağlı Bağgöze, Çeltiksuyu, Yerliçoban, Yokuşlu, Gönülaldı, Dikboğaz ve Çetinkol Köylerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Vali Mustafa Tutulmaz beraberinde 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, İl Müftüsü Faruk Arvas ve bazı kurum müdürleri ile birlikte Eruh ilçesine bağlı Bağgöze, Çeltiksuyu, Yerliçoban, Yokuşlu, Gönülaldı, Dikboğaz ve Çetinkol Köylerinde, vatandaşlarla bir araya gelerek, vatandaşların sorun ve talep dinledi. İlk olarak Bağgöze köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Tutulmaz, köyün sorunlarını vatandaşlardan dinledi.
Bağgöze köyünde yapımına başlanan 8 derslikli ilkokul inşaatını inceleyerek denetledi. Yetkililerden bilgi aldı. Vali Tutulmaz daha sonra sırasıyla, Çeltiksuyu, Yerliçoban, Yokuşlu, Gönülaldı, Dikboğaz ve Çetinkol Köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını kendilerinden dinledi. Köy okullarını da ziyaret eden Vali Tutulmaz, öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.
Öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verdi. Vali Tutulmaz, köy gezilerinde vatandaşların sorunlarını çözmek için zaman zaman yetkililere not aldırarark, çözüm bulunacağını söyledi. Köy ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz,’Eruh ilçemize bağlı köy ziyaretlerinde, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini yerinde incelemek, kendilerinden dinlemek ve mahallinde çözüm üretmek amacıyla bir araya geldiklerini’ söyledi.
Köydes Programı kapsamında köy ve mezralarımız medeniyetin nimetlerinden faydalandığını belirten Vali Tutulmaz,”Yolu ve içme suyu olmayan hemen hemen yerleşim birimimiz kalmadı. Köylerimizin alt yapı çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Ancak bazı köy yollarında sıkıntılar var. İl Özel idaresi ağındaki yollarımız ile karayolları ağındaki bazı yolların ıslah edilmesi yönünde bunları yatırım programına alarak, kalitelerini yükselteceğiz. Halkımızın huzuru, mutluluğu ve refahı için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir." dedi.
Bin yıldan beri bu coğrafyada farklı dil ve kültürlere sahip olan insanlarımızın barış, sevgi, kardeşlik ve huzur içinde bir arada yaşadığını ifade eden Vali Tutulmaz, Birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yaptı. Bölgedeki huzur ile birlikte yatırımların artığına dikkat çekti. Son olarak Çetinkol köyünde vatandaşları ziyaret eden Vali Tutulmaz, Köy içinde yapılan parke çalışmalarında bazı sokaklarda eksiklikler olduğunun tespit edilmesi üzerine, köy içinde yarım kalan sokak yollarının parke taşları ile döşeneceğini belitti. Köy ziyaretlerini tamamlayan Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Eruh İlçe Merkezine geçti.
Eruh İlçe Merkezinde yapımına başlanan Yeni Eruh Öğretmen evi inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz, yetkililerden bilgi aldı. Vali Mustafa Tutulmaz beraberindeki heyet ile birlikte, Eruh Esnaflarını ve vatandaşları da ziyaret ederek sohbet etti. Vatandaşların talep ve sıkıntılarını dinledi.
Vali Tutulmaz, Eruh ilçemizin terörle anılması algısının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek,’çözüm süreci ile birlikte bölge genelinde oluşan huzur ve kardeşlik ikliminin kalıcı olması için toplumun tüm kesimlerinin hassas davranması gerektiğini’ belitti. Vali Tutulmaz, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları ve refah düzeylerinin yükseltilmesi için, çalışmalara aralıksız devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Vali Tutulmaz daha sonra Eruh Kaymakamlığı ve Siirt Kosgeb İl Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen “uygulamalı eğitim kursu” sertifika törenine katıldı.


Anahtar Kelimeler:
SiirtZiyaretEruhVALİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.