Bu haber kez okundu.

 Vali Mustafa Tutulmaz’dan Kamu Kurumlarına Sert Uyarı
banner229
 Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, kamu hizmetlerini sunarken birilerini zengin edip ve birilerine hak etmediği şekilde para kazanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Siirt Valisi Tutulmaz, başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen koordinasyon toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılması katıldı.
Toplantıda, ilde yatırımı bulunan kamu kurum bölge müdürü ve müdür yardımcıları yapılan yatırımlar ile ilgili sunum yaparak yatırımları durumları hakkında bilgi verdi.

Siirt'te yürütülen yatırımların 2014 yılında iyi gitmediğini belirterek 2015 yılında kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını belirten Vali Tutulmaz, kamu kaynaklarının harcandığını ve bu kaynakların keyfi kullanılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

İl Müdürleri ve Birim amirlerin öncülüğünde kontrol mekanizmaların kamu yatırımlarını takibe alacağını ve yapılan yatırımları adam gibi yapılmasını sağlayacaklarını ifade eden Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Siirt'teki yatırımlardan ve vahameti görmek açısından bir önek vermek istiyorum, uzak bir köyde bir okul yapılıyor. Bu örneği anlatmazsam ben rahatsız olurum, birkaç yerde anlattım burada da anlatacağım. Okulda yapılan iş değişik nedenlerle 210 gün gecikiyor. Gecikme olabilir bu normaldir eğer ilgili müttehidin geçerli bir mazereti var ise uzatma süresi alarak cezadan kurtulabilir. Bizim kontrol mühendislerimiz tam 7 ay gecikmeye 7 ay mazeret bularak rapor tutuyor. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil, 7 ay iş gecikiyorsa 7 ay mazeret olmaz. 3 ay 4-5 veya 6,5 ay olabilir ama 7 ay 220 gün mazeret olmaz bu işin içinde başka bir iş var. İlgili arkadaşlar hakkında soruşturma açtım."

Geçici rapor için inşaat durumunun yüzde 95 düzeyinde olması gerekirken kontrol mühendisleri yüzde 75 oranında geçici kabul talebinde bulunması kabul edilemez diyen Tutulmaz, kontrol mühendislerinden il müdürlerinin de sorumlu olduğunu belirtti.

Her kamu kurum müdürünün kendi sorumluluk alanı ile ilgili bilgi sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Tutulmaz şöyle devam etti:

"Şimdiye kadarki durumda çok fazla cezai işlem uygulamadım, ama bundan sonra bu kaynaklar kamu kaynağıdır bu kaynaklar tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır bu kaynaklarda her alanda eğer köy yolunda herhangi bir sıkıntı varsa, müttehit iyi yapmadıysa o kontrolör hakkında da o işi yürüten arkadaşlar hakkında da soruşturma açarım. Hukuk çerçevesinde bunların takipçisiyim."

Kullanılan kaynakların kamu kaynağı olduğunu ve bu kaynakların başta kendisi olmaz üzere herkesin gözetmekten ve kollamakta sorumluluğu olduğunu dile getiren Tutulmaz, "Kamu hizmetini sunarken birilerini zengin etmek ve birilerini hak etmediği şekilde para kazandırmak zorunda değiliz. Bunun sorumlusu hepimiziz bunun için gereken hassasiyeti ben göstereceğim. İşlerinizin sorumluluğu içerisinde olun, bu ülkenin kalkınması için herkes üzerine düşen görevi la yıkı ile yapmak zorunda. Şuanda ilimizde yapılan kontrollerden memnun değilim, özelikle şu son örnekleri gördükten sonra çok çok rahatsız oluyorum. Bunun sonucu olarak bilin ki ilgili sorumlular haklarında hukuki işlem yapılacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.