Bu haber kez okundu.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ, ŞİRVAN İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan ilçesini ziyaret ederek, denetim ve incelemelerde bulundu.
Şirvan Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, İlçe Kaymakamı Veysel Yüksel’den ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Tutulmaz, ilçede yürütülen kamu yatırımlarını denetledi.
Kamu kurumlarını ve bazı okul ziyaretlerinde bulundu. Vali Tutulmaz, İlçede yapımı tamamlanmak üzere olan 16 derslikli Şirvan Anadolu Lisesi inşaat alanında denetimlerde bulundu.
İlçe Kaymakamı Veysel Yüksel ve firma yetkililerinden bilgi alan Vali Tutulmaz, okulun inşaat çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, okulun en geç bir ay içerisinde tamamlanarak eğitime açılacağını söyledi.
Okulun tamamlanmasıyla birlikte eğitimdeki önemli bir ihtiyacın giderileceğini belirten Vali Tutulmaz, İnşaat alanındaki denetimleri sırasında, okul inşaatında bazı eksiklikler ve işçilikten kaynaklanan sorunları tespit etmesi üzerine firma yetkililerini uyardı.
Vali Tutulmaz sırasıyla Afacanlar Ana Okulu, Çok Amaçlı Toplum Merkezi ve Şirvan Anadolu Teknik ve Mesleki Lisesini ziyaret ederek, incelemelere devam etti. Afacanlar Anaokulunda minik öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Tutulmaz, daha sonra Çok Amaçlı Toplum Merkezini ziyaret ederek, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Dikiş kursunda üretilen ürünleri inceleyen ve kursiyerlerle görüşen Vali Tutulmaz, bayanların bu tür kurslara yönlendirilmelerini istedi. Vali Mustafa Tutulmaz daha sonra Şirvan Anadolu Teknik ve Mesleki Lisesini ziyaret etti.
Okul girişinde öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Tutulmaz, öğrencilerle yemekte bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte tabldottan yemek yiyen Vali Tutulmaz, öğrencilere bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirerek kendilerine, kitap hediye etti. Daha sonra okulda öğretmenlerle de bir toplantı yapan Vali Mustafa Tutulmaz, öğretmenlerin sorun ve taleplerini dinledi. Vali Tutulmaz, okula çeşitli sebeplerle ara veren öğrencilerin tekrar eğitim kurumlarıyla buluşmalarını sağlamak ve eğitime kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve diğer yetkililere talimat vererek, öğrenci veli ziyaretlerine ağırlık vermelerini istedi.
Vali Tutulmaz, velilerin ikna edilmeleri için heyetlerin oluşturularak en geç on gün içinde evlerinde veya iş yerlerinde ziyaret edilerek, görüşülmesi talimatını verdi. Bu ziyaretlere rağmen çocuklarını okula göndermeyen veliler hakkında da yasal işlem yapılmasını istedi. Buradan ayrılan Vali Tutulmaz, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğini ziyaret ederek, ilçenin güvenlik ve asayişi ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.