Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik: "Devlete Kalkan Eli Kırmasını Biliriz"
banner229

Siirt'in Valisi Ali Fuat Atik, Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Kocabey'e yönelik saldırıya ilişkin, "Devlete kalkan eli kırmasını biliriz" dedi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Baykan Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığının yanı sıra, Veysel Karani ve Atabağı Belde Belediyelerinin de başkanlığını yapan Mehmet Kocabey'e düzenlenen saldırının ardından geldiği ilçede, olay yerinde incelemelerde bulunmak amacıyla kaymakamlıktan çıktı.

Vali Atik'i, kaymakamlık binası önünde, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar karşıladı. "Kahrolsun PKK" sloganları atarak, terör örgütüne tepki gösteren vatandaşlarla sohbet eden Vali Atik, saldırı girişiminde bulunanlara en ağır cezanın verileceğini söyledi.

Atik, devlete kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirterek, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Sizin gibi vatandaşlar olduğu sürece bu vatanı kimse bölemez. Devlete kalkan eli kırmasını biliriz" diye konuştu. 

Vali Atik, daha sonra beraberinde AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve diğer yetkililerle saldırının düzenlendiği, ilçe merkezinden yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Yarımca köyüne geçti.

Burada yetkililerden saldırıya ilişkin bilgi alan Atik, devlete uzanan eli daha kalkmadan kıracaklarını belirtti.

Hain saldırıyı düzenleyenleri mutlaka bulacaklarını vurgulayan Atik, teröristlerin en ağır şekilde cezalandıracaklarını dile getirdi. Atik, daha sonra Yarımca Jandarma Karakol Komutanlığında basına kapalı gerçekleşen toplantıya katıldı.

Öte yandan, jandarma ekiplerince başlatılan, güvenlik korucularının da katılımıyla yürütülen operasyon sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.