Bu haber kez okundu.

Vali Eşi Fulya Atik, Şirvan İlçemizi Ziyaret Etti
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Şirvan ilçesini ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu.

Gezi ve incelemelerine Şehit aile ziyaretiyle başlayan Bayan Atik, eğitim kurumlarını ziyaret etti.  Siirt Valiliği himayelerinde düzenlenen ödüllü yöresel yemek yarışmasına katılarak, dereceye giren hanımları altınla ödüllendirdi.

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, eşi Ezgi İnan ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bayan Atik, Kaymakam İnan’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ŞEHİT AİLESİNİ KONUTUNDA ZİYARET ETTİ

Bayan Atik İlçe Kaymakamı Memiş İnan ve Kaymakam eşi Ezgi İnan ile birlikte Şehit Enver Bili’nin ailesini konutunda ziyaret etti.

Şehit eşi Mecbure Bili’ye başsağlığı dileyerek, bir süre sohbet eden Bayan Atik, ailenin sorun ve taleplerini dinledi.

Şehit ailesi ile yakından ilgilenerek, çeşitli hediyeler takdim eden Bayan Atik, ‘her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanındayız, acıları bizim acımızdır” dedi.

GENÇLİK MERKEZİ VE ÇATOM’A ZİYARET

Şehit aile ziyaretinin ardından Bayan Atik ve beraberindekiler ÇATOM ve Gençlik Merkezini ziyaret etti. Burada yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi alan Bayan Atik, Çatom ve Gençlik Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan bayanlarla ve gençlerle sohbet etti.

SİİRT ÖDÜLLÜ YÖRESEL YEMEK YARIŞMASININ ŞİRVAN ETABI SONUÇLANDI

Zengin Siirt Mutfağının Türkiye’de ve dünyada iyi tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla Siirt Valiliği himayelerinde Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik öncülüğünde Siirt Ödüllü Yöresel Yemek yarışmasının Şirvan etabı gerçekleştirildi.

Şirvan Kapalı Spor Salonunda yapılan yemek yarışmasına geçen heyet, büyük bir kalabalık izleyici kitlesi ile birlikte yarışmayı izledi. Son derece renkli ve eğlenceli anlara sahne olan yemek yarışmasında dereceye giren hanımlar altınla ödüllendirildi.

17’si yemek, 8’i tatlı kategorisinde olmak üzere 24 bayan yarışmacı olarak katılım gösterdi. Yarışmada jüri üyelerinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda dereceye giren yarışmacılar şöyle oldu; Yemek Kategorisi:1.Gülten Kurka, 2.Özlem İçen, 3.Reyhan Şendur, Tatlı Kategorisinde: 1.Meryem Bilgiz, 2.Gülistan Çavlı, 3-Aklime Sürgüvenç olarak ödül almaya hak kazandı.

Bayan Atik ve beraberindekiler daha sonra Şirvan Mesleki Teknik Lisesi bünyesinde açılan uygulama anaokulunun açılış törenine katıldı. Anaokulunda incelemelerde bulunan Bayan Atik, Mesleki Teknik Lise bünyesinde kurulan “Sıfır Atık” topluluğunun yaptığı çalışmaları inceledi.

Okul kütüphanesine kitap bağışında bulunan Bayan Atik, daha sonra kız yurdunda bulunan meslek lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Yemek yarışması sonunda vatandaşlara hitap eden Bayan Atik: Siirt ilinin, farklı kültür ve medeniyetlerin derin izlerini taşıdığını, eşsiz doğa güzelliklerinin yanı sıra ülkemizin önemli mutfak kültürüne sahip bir il olduğunu” söyledi.

Şirvan ilçesinde düzenlenen organizasyonda emeği geçen İlçe Kaymakamı Memiş İnan, eşi Ezgi İnan ve emeği geçen tüm kurumlara teşekkür eden Bayan Atik, Siirt, Yöresel Mutfağı’ orijinal, benzersiz, kendine has özelikleri bulunan, zengin ve çok renkli bir mutfaktır. Bu zengin mutfağının bir kültürel miras olarak, geleceğe taşınması ve tanıtılması ve en önemlisi kadınlarımızın sosyal yaşamda daha aktif rol almasını hedefleyerek böyle bir anlamlı projeyi hayata geçiriyoruz.” dedi.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.