Bu haber kez okundu.

Vali Eşi Fulya Atik, Pervari İlçesinde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Pervari ilçesini ziyaret ederek, ‘8 Mart dünya kadınlar Günü’ kutlama etkinliklerine katıldı.

Pervari Kaymakamı Musa Aydemir, eşi Tuğçe Aydemir ve Belediye Başkanı Tayyar Özcan tarafından karşılanan Bayan Atik, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bayan Atik, gezi ve incelemelerine ilçede yılın annesi seçilen Şükran Erdoğan’ı konutunda ziyaret ederek, başladı.

Erdoğan ailesinin dünya kadınlar gününü kutlayan Bayan atik, ailesinin sorun ve taleplerini dinledi. Çeşitli hediyeler takdim etti.

Bayan Atik daha sonra Halk Eğitim Merkezine geçerek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Özcan’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin el emeği, göz nuru ürünlerini inceleyen Bayan Atik, dünya kadınlar günü dolayısıyla kendilerine karanfil dağıtarak, kadınlar gününü kutladı.

‘Pervari Metot Tiyatro Gurubu’ üyeleri ile de bir araya gelen Bayan Atik, ilçede tiyatro ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ASKER VE POLİS EŞLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Buradan ayrılan Bayan Atik, Pervari Öğretmenevinde polis ve asker eşleri ile bir araya geldi.

Katılımcıların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayan Bayan Atik, katılımcılara karanfil dağıtarak, sohbet etti.

Bayan Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Pervari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, burada kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen skeçler ve folklor gösterisi beğeni ile izlendi.

Okul kütüphanesine kitap bağışında bulunan Bayan Atik daha sonra Siirt Valiliği himayelerinde düzenlenen ödüllü yöresel yemek yarışmasına katıldı.

PERVARİ YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Zengin Siirt Mutfağının Türkiye’de ve dünyada iyi tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla Siirt Valiliği himayelerinde Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik öncülüğünde, ‘Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması’nın Pervari etabı gerçekleştirildi.

Bayan Atik ve beraberindeki heyet, büyük bir kalabalık izleyici kitlesi ile birlikte yöresel yemek yarışmasını izledi.

Yöresel şarkıcıların sahne aldığı ve halk oyunları gösterilerinin sergilendiği, çeşitli skeçler ve hanımlar arasında ödüllü çeşitli yarışmaların düzenlendiği programda, yöresel yemek yarışmasında dereceye giren hanımlar altınla ödüllendirildi.

16'si yemek ve 14'ü tatlı kategorisinde olmak üzere 30 kadının yer aldığı yarışmada jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, dereceye giren bayanlar, altınla ödüllendirdi.

Program, çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

Bayan Atik’in Pervari ilçe ziyaretine; Siirt Ak Parti Milletvekilli Osman Ören’in eşi Cihan Ören, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay’ın eşi Hülya Dörtkol Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay’ın eşi Nuran Kızılay, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Hifzullah Canpolat’ın eşi Hayriye Canpolat, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Şükrü Uras ve eşi Fevziye Uras katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.