Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Tüm Siirt Halkını ‘Siirt Hamsi Festivali’ne Davet Etti
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İçişleri Bakanlığınca yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Trabzon ve Siirt’in kardeş şehir olmasının ardından 21 Kasım 2018 tarihinde düzenlenecek olan ‘Siirt Hamsi Festivali’ne tüm Siirt halkını davet etti.

Vali Atik, Siirt ve Trabzon illeri arasında kurulan gönül köprüleri ve kardeşlik bağının pekiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek Hamsi Festivalde, 20 ton hamsi balığının vatandaşlara ikram edileceğini bildirdi.

Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşanacağını ifade eden Vali Atik, Festival kapsamında; Trabzon ve Siirt’te özgü halk dansları gösterileri, yöresel stantların açılması, konserler ve Siirt’in tarihi ve kültürel mekanların gezileceğini ifade etti.

Vali Atik, Siirt Belediyesi ve Trabzon-Ortahisar İlçe Belediye Başkanlığı işbirliği ile hazırlanan Festivale, Trabzon ilimizden içinde gazetecilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de yer aldığı 150 kişilik bir ekibin ilimizde misafir edileceğini ayrıca komşu illerden de katılımın sağlanacağını söyledi.

Hamsi Festivalinin 21 Kasım Çarşamba günü, ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılacağını kaydeden Vali Atik, tüm Siirt halkını kardeşlik şölenine davet etti.

Siirt'in sahip olduğu tüm değerlerin tanıtılması gerektiğine vurgu yapan Vali Atik, doğa, inanç ve kültür şehri Siirt’in, hoşgörü ve huzur ikliminin egemen kılınmasında bu tür kardeşlik projelerinin her zaman destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.