Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Şirvan İlçesinde Halkla Buluştu
banner229

Vali Ali Fuat Atik, ilçe ziyaretleri programı kapsamında Eruh ilçe ziyaretinin ardından Şirvan ilçesini ziyaret ederek, bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, Belediye başkanı Necat Cellek, kurum amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Atik, Kaymakam İnan’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

OKUMA-YAZMA ÖĞRENEN BAYANLAR ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Vali Ali Fuat Atik ve beraberindeki heyet Şirvan Kaymakamlığı tarafından yürütülen Okuma-Yazma kursları sertifika törenine katıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde başlatılan 'Türkiye'de Okuma Yazma Bilmeyen Kimse Kalmasın' sloganıyla sürdürülen proje kapsamında okuma-yazma öğrenerek, sertifika almaya hak kazan 20 kursiyer altınla ödüllendirildi.

Kursiyerleri tek tek tebrik eden Vali Atik, “il genelinde başlatılan okuma-yazma kampanyası ile ilimizde okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmaması için bu programları gerçekleştiriyoruz.” dedi.

KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI İLE TOPLANTI DÜZENLENDİ

Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Şirvan Kültür Merkezi konferans salonunda, Mahalle ve Köy muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını masaya yatırdı.

Vali Atik, Siirt ilinin bölgede bir huzur adası konumunda olmasının ana kaynağı devlet-halk kucaklaşmasının yanı sıra il genelinde alınan güvenlik ve asayiş tedbirlerinin etkili olduğunu kaydetti.

Vali Atik, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ile ilgili vatandaşların hür iradesi ile demokrasi şöleni içinde özgürce oy kullanacaklarını, seçim ile ilgili her türlü güvenlik önleminin alındığına dikkat çekti.

Daha sonra Vali Atik, Muhtarlara söz vererek, sorun talep ve önerilerini dinledi.

ESNAF VE VATANDAŞLAR ZİYARET EDİLDİ

Vali Ali Fuat Atik beraberindeki heyet ile birlikte, Şirvan ilçe merkezinde esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti. Vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Atik, terörle mücadelenin etkin ve kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.

Vali Atik, “Siirt, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve huzurun başkentidir.” dedi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DERNEĞİNE ANLAMLI ZİYARET

Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Şirvan Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Refik Akdoğan’dan bilgi alan Vali Atik, ‘Devlet olarak Şehit yakınları ve kahraman gazilerimizin her zaman yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz.’ dedi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURANA İFTAR PROGRAMI

Esnaf ziyaretinin ardından Vali Atik ve beraberindeki heyet, Şirvan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının işbirliği ile şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programına katıldı.

İftara katılan şehit yakınları ve gazilerle sohbet ederek, sorun ve isteklerini dinleyen Vali Atik, Şirvan Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına ilgili kurum ve kişilere ve iftar programına katılan şehit yakınlarına teşekkür etti.

Vali Atik, Şirvan ilçemizdeki huzurun, birlik ve beraberliğin daha da güçlenerek, artacağına inandığını sözlerine ekledi.

Vali Atik’in Şirvan ilçe ziyaret programına İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.