Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Şehit Ailesini Şirvan'da Konutunda Ziyaret Etti
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, ilçe, belde, köy ziyaretleri programı kapsamında, Şirvan ilçesini ziyaret ederek, bir dizi temas incelemelerde bulundu.

Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ile birlikte Şirvan ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Şehit ailesi Abdullah Sarıgül’ü konutunda ziyaret etti.

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, Belediye Başkanı Necat Cellek, kurum amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Atik, Kaymakam Memiş İnan’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Atik daha sonra Şirvan Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Necat Cellek’ten yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ESNAF VE VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

İlçede Cuma Namazı çıkışında esnaf ve vatandaşları tek tek ziyaret eden Vali Atik, Vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorun ve isteklerini dinledi. Vatandaşların taleplerini yetkililere not aldıran Vali Atik daha sonra çocuklarla bir araya geldi.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Atik, Çocukların eğitim durumlarını sordu, beraberinde getirdiği çeşitli oyun setlerini ve oyuncakları çocuklara dağıttı.

GENÇLİK MERKEZİNİ İNCELEDİ

Esnaf ziyaretlerini tamamlayan Vali Atik daha Sonra ilçedeki Gençlik Merkezini ziyaret etti. Burada yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Atik, Gençlik Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan gençlerle ve çocuklarla sohbet etti, ‘Şirvan Eğitim Kalitesini Yüksletme Projesi’ kapsamında düzenlenen okuma etkinliğine katıldı. Gençlik Merkezi bünyesinde açılan satranç, bağlama, bilgisayar kurslarını inceledi.

ŞEHİT AİLESİNİ KONUTUNDA ZİYARET ETTİ

Vali Ali Fuat Atik ve beraberindeki heyet, 28/08/1990 yılında bölücü terör örgütü PKK tarafından Şirvan-Suludere (Özyurt) köyünde yapılan katliamda, eşi ve üç çocuğu şehit olan Abdullah Sarıgül adlı şehit babasını konutunda ziyaret etti.

Şehit babası Abdullah Sargül’e başsağlığı dileyerek, bir süre sohbet eden Vali Atik, ailenin sorun ve taleplerini dinledi.

Şehit babası Sarıgül, katliamın yapıldığını gösterir fotoğraf ve broşürü Vali Atik ve diğer yetkililere göstererek, terör örgütünün 1990 yılında büyük bir katliam yaparak, insanlık suçu işlediğini belirtti.

Bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamı lanetleyen Vali Atik, “Bizlere düşen görev, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını veren aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıp, teröre karşı tek yumruk, dimdik ayakta durmaktır.” dedi.

Terörle mücadelenin hız kesmeden kararlılıkla devam ettiğini kaydeden Vali Atik, “Şehit ailemize ve vatandaşlarımıza yapılan bu hain insanlık dışı katliamlar, eli kanlı terör örgütünün iç yüzünü ve hangi karanlık dış odaklara hizmet ettikleri ortadadır. Mustafa amcanın ailesinin suçu neydi? Kürt olmak mı? Kürt olup, devletini bayrağını sevmek mi? O masum yavruların günahı neydi? Oyun oynamaktan başka bildikleri ne vardı? Hangi sözde hak arama uğruna bu yavrularımızın canına kıyıldı? İşte görüyoruz ki terör örgütü kandan beslenerek, amacı masum insanları katletmemektir.

Tüm teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar halkımızın da desteği ile mücadelemiz azimle devam edecektir. Ben tekrar tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun.” diye konuştu.

Şehit aile ziyaretinin ardından Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Siirt’te döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.