Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Pervari-Doğan Köyünde Şehitlik Açılışına Katıldı
banner229

Siirt valisi Ali Fuat Atik, Pervari ilçe merkezinde esnaf vatandaşları ziyaret etti. Doğan Köyünde Şehitlik açılışına katılarak, köy sakinlerinin bayramlarını kutladı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İş adamı Ethem Sancak ile birlikte Ranmazan Bayramının üçüncü gününde Pervari ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

ÇINARALTINDA VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞMA

Çarşı esnafını tek tek gezerek, bol kazanç dileyen Vali Atik, esnaf ve vatandaşların bayramını kutladı.

İlçeyle özdeşleşen Çınaraltında vatandaşlarla birlikte çay içerek, sohbet eden Vali Atik, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Çocukluğunun büyük bir bölümünü Pervari’de geçiren İş Adamı Ethem Sancak’ta ilçede eski arkadaşlarıyla özlem giderdi. Vatandaşlarla bayramlaştı.

Daha sonra Pervari ilçesine bağlı Gökçekuru köyü, Gökbel mezrasını ziyaret eden Vali Atik ve beraberindeki heyet, Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Yazlıca (Herekol) dağı eteklerinde kurulu Doğan köyünde şehitlik açılışına katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Atik’e Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, İş adamı Ethem Sancak, eşlik etti.

DOĞAN KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ DUALARLA AÇILDI

Vali Atik ve beraberindeki heyet ilk olarak Doğan köyünde yaptırılan şehitliğin açılış törenine katıldı.

Doğan köyünde Pervari kaymakamlığı ve belediye başkanlığı işbirliği ile yaptırılan ve içinde 35 şehidimizin metfun bulunduğu şehitliğin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Atik, “Doğan köyünün terörle mücadelede sergilediği kahramanlıklarından dolayı tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizin her biri tek başına bir kahramandır. Bir abidedir. Bizler şehitlerimizin aziz hatıraları önünde, saygıyla eğiliyoruz. Onların o tertemiz hatıraları, ilelebet yankılanacak ve yaşayacaktır. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.” dedi.

Tören, ilçe Müftüsü Sebgetullah Arvas’ın aziz şehitlerimiz için dua okumasıyla sona erdi.

VALİ ATİK, KÖY SAKİNLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

Doğan köyü şehitlik açılışının ardından Vali Atik ve beraberindeki heyet, köy taziye evinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşların ramazan bayramlarını kutlayan Vali Atik, birlik ve beraberlik mesajları vererek, terörle kararlılıkla mücadelenin aralıksız devam ettiğini belitti.

Vali Atik, Terörle yapılan mücadelede, hain örgütün büyük kayıplar yaşadığını ve dağılma noktasına geldiğini bununla birlikte il genelinde huzur ve güvenin tesis edildiğini sözlerine ekledi.

Köylülerin bayramını kutlayan Vali Atik kendileri ile uzun bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Doğan köyünde incelemelerinin ardından, Vali Atik ve beraberindeki heyet, daha sonra Siirt’te döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.