Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Kemerli Köyünde Şehit Ailesi İle Birlikte İftar Yaptı
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik ile birlikte Siirt il Merkez ilçesi Kemerli Köyünde 9 Eylül 2017 tarihinde eli kanlı terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit edilen Mehmet Salih Arslan’ın ailesini ve yakınlarını ziyaret etti.

Köy meydanında vatandaşlar tarafından karşılan Vali Atik,  vatandaşlarla sohbet etti. Sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Şehit Mehmet Salih Arslan’ın adına yaptırılan taziye evinin açılış törenine katılan Vali Atik, Şehit ailesi ile birlikte iftarını açtı.

ŞEHİT ADINA YAPTIRILAN TAZİYE EVİ DUALARLA AÇILDI

Şehit Mehmet Salih Arslan’ın adının yaşatılması amacıyla Valilik destekleri ile yapımı tamamlanan taziye evinini açılışı dualarla yapıldı.

Açılış öncesi Şehit Mehmet Salih Arslan’ın oğlu Ahmet Arslan yaptığı konuşmada Vali Atik’in ilk günden beri ‘Aslan’ ailesine ve Kemerli köyüne her türlü desteği verdiğini belirterek, teşekkür etti.

Vali Atik ise şehidimizin adının yaşatılmasından büyük bir gurur duyduğunu belirterek, “şehirlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri, çocukları ve yakınlarına sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur, asli görevimizdir. Bu bakımdan şehit aileleri bizim göz bebeğimizdir. “dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Köy İmamı tarafından Kuranı kerim tilaveti okundu. Aziz şehitlerimiz için dua edildi.

ŞEHİT AİLESİ İLE İFTAR

Taziye evi açılışının ardından şehit Mehmet Salih Arslan’ın ailesini ve yakınlarını ziyaret eden Vali Atik, aile ile birlikte iftarını açtı.

İftar sonrası açıklamalarda bulunan Vali Atik, “Eli kanlı terör örgütünün sivil vatandaşlarımızı hedef alan hain saldırıları, örgütün gerçek kalleş yüzünü ortaya koymuştur.  Bir kez daha Arslan ailesine ve tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Daha sonra Köy meydanında çocuklarla da bir araya gelen Vali Atik, kendileri ile sohbet ederek, çeşitli hediyeler dağıttı.

Vali Atik’in ziyaret programına, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Gökhan Marakçı katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.