Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Ilısu Barajında Su Toplanmaya Başlanacağını Açıkladı
banner229

Siirt il Koordinasyon Kurulu İkinci dönem toplantısı, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların İl Müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Vali Atik’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; ilde yürütülen yatırımlar ele alınarak, 2019 yılı içinde yapılacak yatırımlar ve projeler ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı.

Vali Atik, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede; Devlet Su İşleri(DSİ) 16. Bölge Müdürlüğünden aldığım bilgilere göre, ‘Ilısu Barajında 10 Haziran 2019 tarihinden itibaren Derivasyon Tüneli-3 (DT-3)’ün giriş kapağın da kapatılarak, su tutma işlemi başlayacaktır.’ dedi.

Vali Atik, Türkiye'nin, dolgu hacmi bakımından 2'nci, kurulu güç bakımından 4'üncü, aynı zamanda gövde hacmi ve kret uzunluğu bakımından dünyanın en büyük barajı olma özelliğine sahip Ilısu Barajı'nda gövde inşaatı tamamlanarak, su tutmaya hazır hale getirildiğini söyledi.

Vali Atik, ‘Devlet Su İşleri(DSİ) 16. Bölge Müdürlüğü kontrollüğünde yapımı devam eden Ilısu Barajında 01.06.2018 tarihi itibari ile su tutma kapsamında Derivasyon Tüneli-1 (DT-1)’in giriş kapakları kapatılmıştır. 2019 yılının son yılların en yağışlı yılı olması nedeniyle barajda su kotu 430 m seviyelerine kadar yükselmiş ve yükselmeye devam etmektedir. 10.06.2019 tarihinden itibaren Derivasyon Tüneli-3 (DT-3)’ün giriş kapağın da kapatılarak, su tutma işlemine başlanacağını’ söyledi.

Su tutma işlemi ile birlikte su kotunun hızla yükselecek olması nedeniyle yerleşim yerleri ve arazileri su altında kalacağını kaydeden Vali Atik, ‘İlimiz sınırları içerisinde Kamulaştırma işlemi tamamlanmış olan köy ve mezraların; yerleşim yerleri ile arazilerin can ve mal güvenliği açısından bir program dâhilinde boşaltılması gerektiğini’ sözlerine ekledi.

Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Atik, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 5 yıl önce

valinin dünyadan haberi yok geçen yıl haziran ayında su tutma planlandı ancak iptal edildi, bu yüzden bu seneki bereketli yağışlar malesef heba edildi...