Bu haber kez okundu.

Vali Atik Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
banner229

2018 yılı Siirt İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi.

Yatırımların nakdi ve fiziki gerçekleşme oranlarını yeterli görmeyen Vali Atik  yatırımların hızlandırılmasını ve geciken yada henüz başlanmayan yatırımlar hakkında da rapor hazırlanmasını istedi.

Valilik hizmet binası konferans  salonunda gerçekleşen toplantı da Vali Atik yatırımların gerçekleşme durumları hakkında bilgi  verdi. İlimiz genelinde 2018 Temmuz ayı itibariyle 316 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını belirten Vali Atik “ Bu projelerin toplam bedeli 2 Milyar 637 Milyon 150 Bin TL’dir. Söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarı 531 Milyon 141 Bin TL olup 261 Milyon 133 Bin TL harcama yapılmıştır.

Projelerin nakdi gerçekleşmeleri %49, fiziki gerçekleşmesi ise % 39 olmuştur. 316 projeden 57’si tamamlanmış, 143’ü devam etmekte, 18’i ihale aşamasında ve 98 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamıştır. Yukarıda belirttiğim rakamlardan da anlaşılacağı gibi ilimizde yatırımların gerçekleşme seviyeleri istenilen düzeyde değildir.

Fiziki ve nakdi gerçekleşme oranlarının düşük olmasının sebebi henüz başlanamayan ve ihale aşamasında birçok projenin olmasından kaynaklanmaktadır. İlimizde çalışma mevsiminin uygun olduğu bugünlerden itibaren kurum ve kuruluşlarımızın mevsim şartlarından azami şekilde faydalanarak çalışmalarını hızlandırmaları ve başlanamayan projelerin hızla hayatta geçirilmesi için gerekli hassasiyeti göstermeleri önem taşımaktadır. “ dedi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluş  bölge ve il yöneticileri gerçekleştirmekte oldukları yatırımlar hakkında kurula bilgi verdiler ve koordine edilmesi gereken konuları aktardılar.

Vali Atik ,Karayolları 9 .cu Bölge Müdürü Ökkeş  Ceylan'a yöneltilen eleştirilerde, müdürün yeni göreve başlaması ve bu kurumun son dönemlerde İlimizde önemli çalışmalar yapmaya başlaması nedeniyle aşırıya kaçılmamasını istedi.Toplantıda her yıl çok sayıda kazaya neden olan üniversite kavşağının yapımına öncelik verilmesi konusu koordine edildi.

Toplantıya, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, kaymakamlar ile yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.