Bu haber kez okundu.

Vali Atik, Basınla Bir Araya Geldi
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik  Siirtte kurumlar arasında ve özellikle emniyet ve jandarma teşkilatları arasında tam bir uyum sağlandığını belirtti.

Vali Ali Fuat Atik ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın,İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Özmen ve İl Emniyet Müdür vekili Saruhan Kızılay basınla bir sohbet toplantısı düzenlediler. Polis evinde gerçekleştirilen sohbet toplantısında gündemdeki konular ele alındı.

Basınla bir araya gelerek memleketin sorunlarını görüşmek istediğini ve sağduyulu davranışları nedeniyle basın mensuplarına teşekkür eden Vali Atik, daha sonra yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Atik, terör operasyonlarının büyük bir başarı ile devam ettiğini belirterek, emniyet ve jandarma teşkilatlarına teşekkür etti.

Vali Atik “Bütün kurumlarımız arasında tam bir uyum ve işbirliği mevcut .Terör operasyonları büyük bir başarı ile sürdürülüyor. Bu konuda emniyet ve jandarma teşkilatları tam bir uyum içerisinde çalışıyorlar.Kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kitap fuarının bu yılda düzenlenmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ve kamuoyunun beklentileri doğrultusunda bu fuarı gerçekleştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Eruh’taki petrol arama çalışmalarına değinen Vali Atik, ilgili firmanın arama çalışmalarına devam ettiğini ve 6.ncı kuyunun da açılacağını belirtti. Burada çıkan Petrolun çok kaliteli olduğuna değinen Vali Atik, ilgili firmanın bu çalışmaları nedeniyle devlet bütçesine  125 bin dolarlık bir katkısının olduğunu söyledi.

Billoris kaplıcasının kurtarılması çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Atik sondaj çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından boru döşeme çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Havaalanı konusundaki çalışmalara değinen Vali Atik , burada  valiliğin yapımını üstlendi çalışmaların tamamlandığını geriye Devlet Hava Meydanları İşletmesinin yapacağı işlerin kaldığını belirterek “Bizim valilik olarak  yapımını üstlendiğimiz çalışmalar tamamlandı.

Devlet Hava Meydanlarının yapacağı işler kaldı. Aldığımız bilgiye göre Kalkınma Bakanlığından gerekli ödenek bulunmuş ve iş ihlale aşamasına gelmiş. Şubat ayına kadar bu uçakların inebileceğini tahmin ediyoruz. Böylelikle bu işi tamamen çözmüş oluyoruz.Yurt içinde uçuş yapan her tür uçak havaalanımıza inebilecek.” Dedi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın çeşitli sorulara verdiği cevaplarda Medine Caddesi üzerindeki arazi inşaat anlaşmazlığında konunun idari yargıya taşındığını ve yargının alacağı karara göre çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

Atıl durumdaki iş hanlarının da durumuna değinen Başkan Taşkın, eski emlak binasının yıktırılarak Güres Caddesinin rahatlatılmasının planlandığını, bununlar ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.Sebze hali ile eski devlet hastanesi arazisinin trampa edilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin devam ettiğini anlaşma sağlanması halinde mevcut sebze hali arazisi üzerinde TOKİ nin modern binalar inşaat ederek Algül ve Doğan Mahallerinde bir anlamda kentsel dönüşümü başlatabileceğini söyledi.

Eski otogar binası üzerinde kadınlara hizmet verecek bir merkezin inşa edileceğini söyleyen Taşkın, Karayollarının il merkezinde Ford Servisinden Tillo yoluna kadar olan 8 km lik  yolun asfaltlanması işini ihale ettiğini ve bu asfaltın tamamlanmasının ardından bu yolda en ufak bir delik bile açılmasın izin vermeyeceklerini  sözlerine ekledi.

Vali Atik ve Belediye başkan Vekili Taşkın daha sonra bağların korunması ve göreve gitmeyen kamu personelinin durumu dahil bir çok konudaki soruyu cevaplandırdılar.

Toplantıya Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ile İl Jandarma Komutan vekili Albay Uğur Özmen ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras’katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.