Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik’in ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ Kutlama Mesajı
banner229

Vali Ali Fuat Atik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Atik, mesajında şu ifadelere yer verdi:“Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş meşalesinin yakıldığı tarihin 100. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

19 Mayıs tarihi, Türk Milletine vurulmak istenen esaret zincirinin kırılması amacıyla milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal güçlerine karşı şahlanışı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımıdır.

Sevgili Gençler; Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bağımsızlık şuuruyla yetişen sizlere emanettir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatacak olan en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bu nedenle sizlerin çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alarak en iyi şekilde yetişmeniz, devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bu kutlu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Bu düşüncelerle; bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnet ve şükran duygularımla yâd ediyor, gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum."   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.