Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik’in, 10 Kasım Mesajı
banner229

Vali Ali Fuat Atik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Atik Mesajında:“Cumhuriyetimizin kurucusu, milli mücadelemizin önderi, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 80’ci yıldönümünde, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca bizim tarihimiz değil, tüm dünya tarihi açısından istisna şahsiyetlerden biri olarak, elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak, tarihe ismini yazdırmıştır.

Bu topraklar üzerinde bin yıllık şanlı mazisi, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası ve medeniyet tasavvuru üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet etmiştir. Bizler de Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefimizi heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken, ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur.

Bugün bizlere düşen görev ise; geleceğe güvenle bakabilmek için milletçe birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak ve geçmişimizden güç alarak, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip, geleceğe taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.”

                                                                                                                     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.