Bu haber kez okundu.

Uz. Dr. Aytekin, Astımın Belirtileri 5 Yaşın Altında Ortaya Çıkar
banner229
Özel Asema Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Aytekin, astımın belirtilerinin hastaların büyük çoğunluğunda 5 yaşın altında ortaya çıktığını söyledi.
Özel Asema Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Aytekin, her astım alerji olmadığı gibi her alerji de astım olmadığını belirtti. Astımın bazı genetik ve olumsuz çevresel faktörlerin bir araya gelmesiyle oluştuğunu belirten Özel Asema Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Aytekin, olumsuz çevresel faktörler arasında en başta alerjenlerin geldiğini söyledi.
Özel Asema Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Aytekin, hava kirliliği, hayvan kürkleri, soğuk hava, sigara dumanı ve kapalı alanlar astım gelişimine zemin hazırlayan diğer faktörlerden olduğunu ifade ederek, çocukların hava yolları normalden daha hassas olduğu için belirtilen durumlar çocuklardaki astımı tetikleyebildiğini dile getirdi.
Özel Asema Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Aytekin şunları kaydetti: "Astım belirtileri çocuklarda farklılık göstereceği gibi hafif, orta, ağır olmak üzere kendini hissettirebilir. İlerlemiş astım vakalarında çocuğun yaşamı tehdit altında olabileceğinden vakit kaybetmeden tedaviye başlanarak şikayetler kontrol altına alınmalıdır.
Astımdan tamamen kurtulmayı sağlayacak bir tedavi bulunmamaktadır. Ancak astım, doğru tanı, düzenli takip ve iyi bir tedavi ile kontrol altına alınabilir. Annenin gebelik sırasında sigara kullanması çocukta birçok hastalığa neden olmakta ve astım riskini de artırmaktadır.
Bu nedenle gebelik dönemi de dahil olmak üzere çocuğun hiçbir şekilde sigara dumanına maruz kalmamasına özen göstermelidir. Astımın belirtileri hastaların büyük çoğunluğunda 5 yaşın altında ortaya çıkar. Aslında bu yaş grubundaki çocuklarda hışıltı ve nefes darlığının astımdan mı yoksa farklı bir nedenden mi kaynaklandığı genellikle anlaşılamaz. Ancak hışıltı astımın belirtisi olabileceğinden, çocukta görülebilecek bazı şikayetlere karşı dikkatli olunmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.