Bu haber kez okundu.

Uyuşturucu Operasyonunda 15 Tutuklama
banner229

Siirt merkezli 4 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu gözaltına alınan 47 şüpheliden 15’i tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulması, uyuşturucu madde imal ve ticareti ile kullanımının önlenmesine yönelik 1 Aralık 2018'den itibaren yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 47 şüpheliden 15’i tutuklandı.

Açıklamada;01 Aralık 2018 tarihinden itibaren Siirt C. Başsavcılığının koordinesinde Siirt İl J.K.lığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Organize Suç Örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi, Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulması, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Kullanımının önlenmesine yönelik olarak Siirt (Merkez, Şirvan ve Kurtalan), Diyarbakır (Lice ve Silvan), Batman (Merkez) ve Mersin (Merkez) illeri olmak üzere toplam (4) ilde (52) şüpheli (7’si kamu görevlisi) hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suretiyle Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Maddenin Kullanılmasını Kolaylaştırmak, Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Suç Delillerini Gizleme, Yok Etme ve Değiştirme” Planlı Faaliyeti başlatılmıştır.

KOM Şube Müdürlüğümüzce Siirt C. Başsavcılığının koordinesinde “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suretiyle Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Maddenin Kullanılmasını Kolaylaştırmak, Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Suç Delillerini Gizleme, Yok Etme ve Değiştirme” suçlarını işlediği değerlendirilen (7)’si kamu görevlisi olmak üzere toplam (52) şüphelinin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanması maksadıyla Siirt, Batman, Diyarbakır ve Mersin illerinde 14 Kasım 2019 günü eş zamanlı olarak Narko-Kıran 56 Operasyonu icra edilmiştir.

18 Kasım 2019 tarihinde şüpheliler Siirt C. Başsavcılığına sevk edilmiş olup; (15) şüpheli tutuklanmış,    (9) şüpheliye ev hapsi  tedbir kararı uygulanmış ve (6) şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Siirt Valiliği

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.