Bu haber kez okundu.

Uyuşturucu Operasyonlarında 4 Tutuklama
banner229

Siirt'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 7 kişiden 4'ü tutuklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Siirt Emniyet Müdürlüğü “Kaçakçılık Suçların Önlenmesi” ve terörün finansman olarak büyük bir kaynak elde ettiği uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesi amacıyla çalışmalarına hız verdi.

Siirt İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay’ın koordinesinde İl merkezinde ve ilçe sınırları kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve operasyonlarda 01/05/2017-18/05/2017 tarihleri arasında;

İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde gerçekleştirilen operasyonlar da ; şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir araçta ve yolcular üzerinde yapılan aramalarda; bir bayan şahsın kol çantası içerisinde 520 gram toz esrar olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Konu ile ilgili şüpheli bayan şahıs ile birlikte gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Van ilinden yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği ve batı illerine sevk edileceği bilgisi alınması üzerine yapılan operasyonda E.T isimli şahıs yakalandı. Yapılan aramada  10 kilo 500 gram uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden EROİN maddesi ele geçirildi. E.T isimli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

İstanbul ilinden yüklü miktarda uyuşturucu hap geleceği bilgisi alınması üzerine yapılan operasyonda K.Ç ve M.E.E isimli şahıslar yakalandı. Yapılan aramada Siirt il merkezinde piyasaya sürülmek üzere hazır halde bulunan 700 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. K.Ç ve M.E.E isimli şahıslar çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Uyuşturucu Detektör Köpeği “LİTO” nun da katıldığı uygulamalarda, bir araç içerisinde 1 kilogram eroin ile 2 gram kokain olduğu değerlendirilen uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi. Konu ile ilgili gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İlimiz çevresinde bulunan muhtemel uyuşturucu madde ticaretinin yapıldığı yerler ve okullar çevresinde, Siirt İl Emniyet Müdürü Sn. Mustafa TOKYAY koordinesi ve katılımıyla;  27 ekip, 110 personel ile yapılan uygulamada 6 Çay salonu, 3 bilardo salonu, 6 metrup bina kontrol edildi. 170 şahsın kaba üst araması ve GBT sorgulaması yapıldı. Yapılan aramalarda iki şahsa uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan işlem yapıldı, bu şahıslardan toplamda 1,73 gr toz esrar maddesi ele geçirildi.

Kent genelinde mevcut olan huzur ve güven ortamının korunması amacıyla operasyonel faaliyetlere zaman ve yer ayrımı gözetmeksizin devam edileceği ayrıca ilimizde bulunan okullar çevresinde zehir tacirlerinin barınmasına olanak sağlanmayacağı, vatandaşların suç ve suçlu ile mücadelede Emniyet Birimlerine destek vermesi, bu kapsamda etkin bir mücadelenin tesisi için 155 Polis İmdat Hattının veya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne ait 0484 223 22 82 – 223 54 36 numaralı ihbar hatlarını aramalarının önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.