Bu haber kez okundu.

“Uyuşturucu İle Mücadele” Toplantısı Kaymakam Tunç, Başkanlığında Yapıldı
banner229

Baykan ‘da Kaymakam / Belediye Başkan vekili Mehmet Tunç Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.

Toplantıda alkol, tütün, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılıkları ile ilgili yapılan çalışmalar ele alındı. Toplantıda konuşan Kaymakam TUNÇ, uyuşturucuyla mücadelenin terörle de mücadele olduğunu söyledi. 

Baykan’da bağımlılık yapıcı maddedeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak, eşgüdüm sağlamak ve madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek amacıyla toplantı düzenlendi.

Baykan İmamı Şafii Konferans Salonunda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısına, Baykan Kaymakamı /Belediye Başkanvekili Mehmet Tunç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Aykan Çakar,İlçe Emniyet Amiri Halil Karagöz, İlçe Müftüsü Giyasettin Gozitok,İlçe milli eğitim Müdürü Mehmet Eşref Altun,Kaymakamlık yazı işleri müdürü Leyla Ayaz,Belediye Yazı işleri müdürü Faruk Okulevi,Baykan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ökkeş Aslan , Milli Eğitim Şube müdürleri ,okul müdürleri ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılıklarıyla ilgili yapılan çalışmaların sonuçları ve eylem planları tartışıldı.Kaymakam Tunç, “ Gençlerimizin baş belası, ülkemizin sıkıntılı konularının başında malumunuz uyuşturucu konusu geliyor.

Bu alanda da devletimiz kararlı bir şekilde bununla mücadele anlamında, yapmış olduğu çalışmalarla en ücra köşelerine kadar tüm illerde ve ilçelerde, ülkemizin bu mücadelede toplumun tüm paydaşlarıyla birlikte yerini alma adına, farklı usul ve esaslar belirledi.

Bunların en önemlisi 2017 yılında başbakanlık genelgesiyle çıkan bağımlılıkla mücadele il kurumları oldu. Tabi burada bu mücadelede ülkemizde her kesimin elini taşın altına koyması için çok anlamlı bir çalışma başlamış oldu. Haliyle burada her ilde ve ilçelerde uyuşturucuyla mücadele eylem planları yapıldı” dedi.

‘UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ETTİĞİNİZDE TERÖRLE DE MÜCADELE EDİYORSUNUZ’

Uyuşturucuyla mücadelenin terörle de mücadele olduğunu belirten Kaymakam TUNÇ, ‘’Uyuşturucu Türkiye’deki en önemli konulardan bir tanesi.içişleri bakanlığımızın , başta terörle mücadelesi olmak üzere, son dönemlerde şiddetli mücadeleler veriyor.

Terörle mücadele, uyuşturucuyla mücadele, asayiş olaylarıyla mücadele artı düzensiz göçle mücadele, organize suçlarla mücadele alanlarında son dönemlerde Ülkemizin her köşesinde alınan tedbirlerle ve sahadaki personelin yaptığı can siperane görevlerle, ülkemizde,ilimizde ve ilçemizde başarılı operasyonlarla çok güzel bir noktaya geldik. Şu aşamada, geldiğimiz noktanın korunması ve daha ileriye götürülmesi açısından da bundan sonra ilçemizde yapacaklarımız da çok önemli. Uyuşturucu ile mücadele aslında terörle mücadelenin aslında tam da karşıtı. Birlikte olması gereken bir çalışma.

Uyuşturucuyla mücadele ettiğinizde terörle de mücadele ediyorsunuz. Çünkü terörü finanse eden en başta gelen hadiselerden bir tanesi uyuşturucudur.İlçemizde topyekün bütün kurumlarımız el birliği ile uyuşturucu ile mücadelede birlikte çalışacak okullardaki öğretmenlerimizde,İmamlarımızda,bütün kurum personelimizde ve vatandaşlarımızda bağımlılıkla , uyuşturucu ile mücadelede başarılı olmamız için uyuşturucu kullanan ve bulunduranları kolluk kuvvetlerimize bildirmeleridir.

Ayrıca ilçemizde ve beldelerimizde bulunan yıkık ve kullanılmayan eski evleri ya sahipleri kullanacak veya sıkı bir şekilde sahip çıkıp kapatacak yoksa aksi takdirde uyuşturucu yuvası olan buraları eski kullanılmayan evleri yıkacağız.

Kaymakam Tunç, 0-3 yaş çocukların gelişmesi için çok önemli ancak biz devlet kurumları olarak 3 yaş üzeri gerekli bütün fiziki çalışmaları üzerimize düşeni yapmalıyız yapacağız dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.