Bu haber kez okundu.

Uyuşturucu İle Birlikte Yakalanan 3 Kişi Tutuklandı
banner229

Siirt'in Kurtalan ilçesinde jandarma tarafından takibe alınarak durdurularak arama yapılan araçta 10 kilo esrar ele geçirildi. Araçta gözaltına alınan ve çeşitli suçlardan kaydı bulunan 3 kişi tutuklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;Siirt il Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Organize Suç Örgütlerinin Finans Kaynaklarının Kurutulması ve Uyuşturucu Madde Ticareti ile Kullanımının önlenmesine yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Siirt ili Kurtalan ilçe merkezinde ikamet eden (D.E.), (E.U.) ve (C.S.) isimli şahısların Batman ilinden temin ettikleri uyuşturucu Maddeyi Kurtalan ilçesine getirip, piyasaya sürecekleri bilgisi alınmıştır.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Batman-Kurtalan karayolu üzerinde yapılan fiziki takip neticesinde şüphelilerin kullandıkları araç Batman-Kurtalan karayolu üzeri Yunuslar köyü girişinde durdurulmak istenmiş olup, uyuşturucu maddeyi araçtan dışarı atarak kaçmaya çalışan şüpheliler, yapılan takip sonucu içerisinde bulundukları araçla birlikte yakalanmıştır.

Şüpheli şahıslarla ilgili yapılan ilk incelemede; (D.E.)’nin (1) adet terör örgütü Propagandası yapmak ve 3 vatandaşı kasten yaralama suç kaydı olduğu, (E.U)’nun ise (6) adet hırsızlık, (1) adet çocukların cinsel istismarı ve (1) adet kasten yaralama suç kaydı olduğu anlaşılmıştır.

Şüphelilerin araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada ve araçtan attıkları paketlerde yapılan kontrollerde, (2) parça halinde toplam (10) Kg Kubar Esrar Maddesi ele geçirilmiştir.

Söz konusu olayla ilgili olarak ele geçirilen uyuşturucu maddeye el konulmuş, yakalanan (3) şüpheli şahıs ise adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine teslim edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.