Bu haber kez okundu.

Ürün Takip Sistemi Tekil Takip Eğitimi Verilecek
banner229

SABİDER Siirt İl Temsilcisi Özel Asema Hospital Genel Müdürü Necmettin Fırat yaptığı açıklamada;Bilindiği üzere; 12 Haziran 2017 tarihi itibari ile tıbbi cihaz kayıt/bildirim işlemleri, ürün hareketleri ve ilgili diğer iş ve işlemler Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinden takip edilmektedir.

* Tekil takip iş süreçlerinin sağlıklı işleyebilmesi için sağlık hizmet sunucularının;

- Hastane

-Tıp Merkezi

- Muayenehane

-Diyaliz merkezi, vs

* Tıbbi cihaz satışı ve dağıtımı yapan diğer kuruluşların

-Tıbbi cihaz satış merkezi,

- Optisyenlik müessesesi,

- İşitme merkezi,

- Ismarlama protez ve ortez merkezi,

- Diş protez laboratuvarı,

- Eczane,

- Ecza deposu vs.

ÜTS’de firma kayıtlarının bulunması gerekmekte olup; firmalar tarafından ürün satışı/dağıtımı yaptıkları muhataplarının kayıtlarının olup olmadığının kontrol edilmesi ve kaydı bulunmayan firmalara tıbbi cihaz satış ve dağıtımı yapılmaması gerekmektedir.

İlgili uygulamanın sahada tam olarak anlaşılamayan noktalarla alakalı olarak Sağlık Hizmet Sunucu ve Tıbbi Cihaz Satışı ve Dağıtımı yapan firmalarında katılımı ile daha ayrıntılı ve teknik bilgilerin paylaşılabilmesi amacıyla TÜBİTAK ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ÜTS Teknik teknik ekibinin katılacağı bir toplantı organize edilecektir.

Eğitim planlanan iller: İstanbul, İzmir, Bursa, Kayseri

Not: Eğitim tarihleri ve yerleri katılım durumuna göre belirlenecektir.

 Eğitim Ön Katılım Formu için alttaki linki tıklayınız.

İlgili dosyaya ulaşmak için tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.