Bu haber kez okundu.

Üniversiteye Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Oryantasyon Eğitimi Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesinde öğrenimlerini sürdürecekleri akademik birimlerini tanımalarını sağlamak, uyum süreçlerini hızlandırmak ve Siirt Üniversitesi ruhunu kazandırmada ilk adımı atmak amacıyla yeni kayıt yaptıran öğrencilere “Oryantasyon Eğitim Programları” düzenlendi.

Akademik birimlerin oryantasyon eğitim programları Üniversitemiz Kezer Yerleşkesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi konferans Salonunda, Merkez Yerleşke Kamelya Salonunda, Kurtalan Meslek Yüksekokulu bahçesinde ve Eruh Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Oryantasyon eğitim programlarına Siirt Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr.Murat Erman  rektör yardımcıları, fakülte dekanları, dekan yardımcıları, yüksekokul müdürleri, fakülte ve yüksekokul sekreterleri, akademik ve idari personel katıldı.

“Evlat olarak gördüğümüz öğrencilerimizin ayağına batan her diken bizlerinde canını acıtır.”

Oryantasyon Eğitimi Programında, ailelerinin gözetimden uzakta kalan öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Murat Erman; “Ailelerinizin yanından ayrılıp buraya gelen siz öğrencilerimizi, aileleriniz gibi takip edip ilgilenmek için üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Evlat olarak gördüğümüz öğrencilerimizin ayağına batan her diken bizlerinde canını acıtır. Sizler ailelerinizin bizlere emanetlerisiniz.

Üniversite hayatınızda seçtiğiniz arkadaşlara, kaldığınız yerlere lütfen dikkat edin. Sizlerin üzerine düşen iyi bir öğretmen, iyi bir mühendis, iyi bir veteriner, iyi bir iktisatçı olmak ama en önemlisi vatanına sadakatle bağlı olarak hizmet eden vatandaşlar olabilmektir. Sizlerin her sorunuyla danışmanlarınız, yöneticilerimiz ilgilenerek her zaman yanınızda olacak.” dedi.

Oryantasyon Eğitim programlarına katılan öğrencilere, üniversite tanıtım filmi, fakülte ve yüksekokulların tanıtımları, öğrenci hak ve sorumlulukları , sınavlar ve ders geçme sistemi, kültür ve spor etkinliklerine katılım, kulüp faaliyetleri, uzaktan eğitim sistemi, kütüphane hizmetleri, Erasmus-Farabi-Mevlana değişim programları ile Sürekli Eğitim Merkezi faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Fakülte dekanları ve yüksekokul müdürlerinin öğrencilere yönelik yaptıkları tavsiyeler içeren konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Programlar yapılan kokteyllerin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.