Bu haber kez okundu.

ÜNİVERSİTE UZMANLARINDAN ÇAĞRI
banner229
Çiftçilerin yoğun bir şekilde tarla ve bahçe işleri ile yoğunlaştıkları bu dönemde uzmanlardan bir çağrı yapıldı.
Siirt Üniversitesi merkezi laboratuvarı uzmanları çiftçilere daha yüksek verim alabilmeleri için toprak tahlili yaptırmaları çağrısında bulundular. Toprak tahlili yapıldığı zaman, toprağın içerisindeki eksik maddelerin belirlendiğini ve giderilmesinin mümkün olduğunu belirten uzmanlar bununda çiftçinin gelirinin yükselmesine neden olduğunu söylediler.
Uzmanlar toprak tahlili yaptırmak isteyen çiftçilerin rastgele toprak numunesi almamaları ve bu numunelerin tarla ya da bahçenin her tarafından alınması konusunda da uyardılar. Öte yandan üniversitenin merkezi laboratuvarında her türlü tahlilinin yapılabildiği belirtiliyor.
6 bölüm halinde faaliyet gösteren ve tahlilleri uluslararasında geçerliliği kabul edilen bu laboratuvarda hepimizi ilgilendiren su toprak, gıda tahlilleri gibi tahlillerin yanı sıra RNA DNA mikrobiyoloji gibi bilim adamlarının ihtiyaç duyduğu tahlillerde yapılabilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Siirtüniversiteçağrı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.